Δε. Απρ 15th, 2024

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 14.2.2018 έως και χθες (15.2.2018), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. 

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε οκτακόσια ογδόντα (880) άτομα, εκ των οποίων εξακόσια εβδομήντα τρία (673) ήταν ημεδαποί και διακόσια επτά (207) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια δεκαεννέα (619) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν εξήντα οκτώ (168) άτομα, από τα οποία εκατόν τρία (103) ήταν ημεδαποί και εξήντα πέντε (65) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εβδομήντα πέντε (75) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Ένας ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Τέσσερις ημεδαποί στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ένας ημεδαπός στην Αργολίδα, για καταδικαστικό έγγραφο.

Ένας ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Τρεις αλλοδαποί στην Αργολίδα, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ένας ημεδαπός στην Αργολίδα, για στέρηση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

Τέσσερις αλλοδαποί στην Αργολίδα, ο οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Τρεις ημεδαποί στην Αρκαδία, για καταδικαστικά έγγραφα.

Μία αλλοδαπή στην Αρκαδία, για έκθεση.

Τρεις ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ένας ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ένας ημεδαπός και δύο αλλοδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Πέντε ημεδαποί και δύο αλλοδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τέσσερις αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Δύο ημεδαποί στη Λακωνία, για παραβίαση δικαστικής απόφασης.

Δέκα (ημεδαποί στη Λακωνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Επτά αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Δύο ημεδαποί στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.

Δύο αλλοδαποί στη Μεσσηνία, για απόπειρα κλοπής.

Δύο ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Δύο ημεδαποί στη Μεσσηνία, για καταδικαστικά έγγραφα.

Πέντε ημεδαποί και ένας αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Πέντε αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους, εκ των οποίων ο ένας από αυτούς και για καταδικαστικό έγγραφο.

               

Εξιχνιάστηκαν:

Από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους-Μυκηνών, μία (1) περίπτωση κλοπής δίκυκλου μοτοποδηλάτου ημεδαπού, που είχε γίνει την 29/30.5.2018, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους- Μυκηνών Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος ενός (1) 26χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, για κλοπή, ενώ το δίκυκλο μοτοποδήλατο βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, μία (1) περίπτωση ληστείας σε βάρος ημεδαπών, που είχε γίνει την 13.9.2013, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος ενός (1) 33χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, για ληστεία.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων, μία (1) περίπτωση κλοπής σε κατάστημα ημεδαπού, που είχε γίνει την 6.2.2018, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Πύλου- Νέστορος Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος ενός (1) 24χρονου ημεδαπού,  για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες δέκα (310) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

-3.571- γραμμάρια λαθραίου καπνού και κυνηγετικό όπλο, στην Αργολίδα,

κυνηγετικό όπλο, στην Κορινθία και

-13,8- γραμμάρια κάνναβης, -4- φυτά κάνναβης και μικροποσότητα ηρωίνης, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.