Πε. Ιούν 13th, 2024

H ομάδα που έχει επενδύσει 878 εκατ. ευρώ σε μεταγραφές (βίντεο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Κανένας σύλλογος στην Ιστορία του ποδοσφαίρου δεν έχει επενδύσει τόσα χρήματα στις μεταγραφές, όσα η Μάντσεστερ Σίτι, προκειμένου να παρουσιάσει την ομάδα που έχει σήμερα. Παρά την παραχώρηση του Μανγκαλά στην Έβερτον, η ακριβή υπογραφή του Λαπόρτ από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, έφερε το συνολικό κόστος, στο ρεκόρ των 878 εκατ. ευρώ, καταρρίπτοντας το προηγούμενο δικό της.

Αυτό αναφέρει η σημερινή έκθεση του CIES, του διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ.

Μία έκθεση, που αφορά στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της  Ευρώπης. Η Μάντσεστερ Σίτι ξεπερνά την Παρί Σεν Ζερμέν (805 εκατ.), τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (747 εκατ.) και την Μπαρτσελόνα (725 εκατ.). Αυτοί είναι οι μόνοι σύλλογοι που έχουν δαπανήσει περισσότερα από 700 εκατομμύρια, για να παρουσιάσουν τη σημερινή ομάδα τους.

Τα μέσα ποσά που επενδύονται σε μεταγραφές, κυμαίνονται ανά ομάδα από 97 εκατ. ευρώ για την γαλλική Ligue 1 έως το ρεκόρ ύψους 291 εκατ. ευρώ στην αγγλική Premier League. Οι αριθμοί των τριών άλλων από τους big-5 είναι πιο ισορροπημένοι: 113 εκατ. ευρώ για τη γερμανική Bundesliga, 124 εκατ. ευρώ για την ιταλική Serie A και 131 εκατ. ευρώ για την Ισπανική Laliga. Συνολικά, 42 ομάδες από τις 98 έχουν κόστος μεταγραφών  άνω των 100 εκατ. ευρώ.

Κι αν η Μάντσεστερ Σίτι στέκεται στην κορυφή, στην άλλη άκρη  είναι Στρασμπούρ και Τρουά με κόστος λιγότερο των 10 εκατ ευρώ.