Δε. Απρ 15th, 2024

Υπέροχα τοπία στο δάσος στο Περτούλι – Ξεχωριστή ομορφιά στα ορεινά του νομού Τρικάλων – Δείτε τις φωτογραφίες

Κοινοποίηση ειδήσεων

Είναι βέβαια γνωστό πρώτα από όλα για το χιονοδρομικό του κέντρο. Το Περτούλι αποτελεί τακτικό προορισμό όσων αγαπούν το σκι και τα χειμερινά αθλήματα, καθώς στο χιονοδρομικό του κέντρο μπορούν να απολαύσουν τις αγαπημένες δραστηριότητές τους στο χιόνι. Οι καλές τουριστικές υποδομές της περιοχής, την έχουν αναδείξει σε χειμερινό θέρετρο.

Το ορεινό χωριό του νομού Τρικάλων είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.150 μέτρων στις πλαγιές του Κόζιακα, και τα όμορφα πέτρινα σπίτια του προσθέτουν τη δική τους πινελιά παράδοσης στο ούτως ή άλλως πανέμορφο τοπίο. Οι πέτρινες ή κόκκινες στέγες τους ξεχωρίζουν μέσα στην πλούσια και γενναιόδωρη φύση της περιοχής.

Κι αν οι περισσότεροι το γνωρίζουν λόγω της εγγύτητάς του με την Ελάτη, ή χάρη στο χιονοδρομικό του κέντρο, το δάσος που το περιβάλλει είναι από μόνο του ένας λόγος για να ταξιδέψει κανείς σε αυτή την όμορφη γωνιά της Ελλάδας. Πυκνό κι άφθονο δάσος με έκταση περίπου 33.000 στρεμμάτων, χαρίζει στον επισκέπτη εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς. Στο ελατόδασος, στα Περτουλιώτικα Λιβάδια, πυκνά δάση, καταπράσινα λιβάδια και τρεχούμενα νερά συνθέτουν τοπίο ονειρικό και παραμυθένιο. Άλλοτε καταπράσινη, με τη φύση να απογειώνεται την άνοιξη, άλλοτε ολόλευκη, κάτω από τη χειμωνιάτικη φορεσιά της, το χιόνι, η περιοχή γύρω από το Περτούλι προσκαλεί σε περιπάτους κι εξερευνήσεις.

Newsbeast.gr