Πε. Σεπ 28th, 2023

Ηλικιωμένη σφήνωσε σε φωταγωγό πολυκατοικίας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την τύχη με το μέρος της είχε μία 85χρονη χθες στην Αμαλιάδα, η οποία σφηνώθηκε σε φωταγωγό και κατάφερε να διασωθεί σώα και αβλαβής από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 2:30 χθες το μεσημέρι και η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Αμαλιάδας ενημερώθηκε για παροχή βοήθειας εντός της πόλης και μάλιστα σε πολύ κοντινό σημείο από το κτίριο της Υπηρεσίας.

Οι πυροσβέστες ενημερώθηκαν ότι επρόκειτο για τον απεγκλωβισμό ηλικιωμένου ατόμου από φρεάτιο φωταγωγού πολυκατοικίας.

Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα με πέντε άνδρες και επικεφαλής τον διοικητή της Π.Υ. Αμαλιάδας Κώστα Χριπάτσιο. Όταν έφθασαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι είχε εγκλωβιστεί μία 85χρονη. Η γυναίκα, προσπάθησε να καθαρίσει το εσωτερικό του φωταγωγού διαστάσεων 50Χ60 εκ. από το παράθυρο της τουαλέτας, ωστόσο έχασε την ισορροπία της και έπεσε στο εσωτερικό του φωταγωγού με το κεφάλι. Με δεδομένο ότι το σημείο ήταν στενό, η γυναίκα σφηνώθηκε στο σημείο και δεν μπορούσε να κινηθεί. Ευτυχώς όμως, κατάφερε να φωνάξει την κόρη της, η οποία βρισκόταν στον πάνω όροφο της κατοικίας και όταν αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί κάλεσε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Όταν έφθασαν στο σημείο οι πυροσβέστες δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν αντίκρισαν τον τρόπο που ήταν σφηνωμένη η γυναίκα στο φρεάτιο, με το κεφάλι προς τα κάτω και με το ένα της πόδι να έχει κάνει σπαγγάτο!

Λόγω της στενότητας του χώρου, της θέσης της παθούσης και του προχωρημένου της ηλικίας της, χρειάστηκαν επιδέξιες κινήσεις για τον απεγκλωβισμό της, με τους πυροσβέστες να είναι αντιμέτωποι και με τον χρόνο, καθώς κάθε λεπτό ήταν πολύτιμο λόγω του ότι το κεφάλι της γυναίκας ήταν σφηνωμένο προς τα κάτω.

Ωστόσο τα κατάφεραν, η επιχείρηση είχε αίσιο τέλος και η ηλικιωμένη μετά τον απεγκλωβισμό της μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο, ελαφρά τραυματισμένη.

 

Πηγή patrisnews.com