Τε. Φεβ 21st, 2024

Μεσσηνία: Ανησυχίες για τη δημόσια υγεία λόγω καθυστέρησης έναρξης των ψεκασμών για τα κουνούπια εν όψει καλοκαιριού

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στον αέρα βρίσκεται η καταπολέμηση των κωνωποειδών σε αστικές περιοχές της Μεσσηνιας, καθώς με Πράξη της Επιτρόπου, «κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης» της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας με τους 6 Δήμους της Μεσσηνίας για την τριετία 2018-2020.

Η εξέλιξη αυτή, προφανώς, δημιουργεί δυσμενή κατάσταση για την αντιμετώπιση ενός μεγάλου ζητήματος, το οποίο συνδέεται με την ποιότητα ζωής και την υγεία, κυρίως.

«Ο Δήμος Καλαμάτας, από την προηγούμενη εβδομάδα, έχει αναφερθεί εγγράφως στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και στη Διεύθυνση Υγείας Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία είναι η εποπτεύουσα αρχή της διαδικασίας αντιμετώπισης των κωνωποειδών. Ύστερα απ  αυτά και από πληροφόρηση που υπάρχει, έχει επιλεγεί ο δρόμος για την αντιμετώπιση του προβλήματος», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχει καμία ανάμειξη στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, ο οποίος είναι ανάμεσα στους Δήμους και στην Αναπτυξιακή Μεσσηνίας. Ωστόσο για το ζήτημα έχουμε ενημερωθεί και θα προβούμε σε όποιες ενέργειες κριθούν αναγκαίες, ώστε να μην υπάρξει εμπλοκή σε ένα ζήτημα που αφορά τη Δημόσια Υγεία» δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας.

ert.gr