Σα. Δεκ 2nd, 2023

Πελοπόννησος: Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο Πελοποννήσου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το διήμερο 26 και 27 Φεβρουαρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο Πελοποννήσου στην Τρίπολη, με την παρουσία και την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της δεύτερης ημέρας.

Στις εργασίες του συνεδρίου θα συμμετέχουν υπουργοί που θα ακούσουν απόψεις και προτάσεις από εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων ενώ από την πλευρά τους θα ενημερώσουν και θα κάνουν ανακοινώσεις για σοβαρά θέματα και σημαντικά έργα αρμοδιότητάς τους.

Θετική χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού για τη διοργάνωση περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης της  Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία συνεδρίασε ενόψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου, ο κ. Τατούλης επεσήμανε: «Ο στρατηγικός αναπτυξιακός σχεδιασμός των Περιφερειών τίθεται στο επίκεντρο της αναπτυξιακής πορείας της χώρας και αυτό αποτελεί ένα σπουδαίο πολιτικό γεγονός. Είναι πλέον εμφανές ότι η Κυβέρνηση υιοθετεί έμπρακτα την πολιτική μας πρωτοβουλία για τη μετάβαση από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση στην περιφερειακή διακυβέρνηση».

ert.gr