Πα. Μαρ 1st, 2024

Συνέντευξη του πατέρα του αιχμάλωτου των Τούρκων αξιωματικού Άγγελου Μητρετώδη

Κοινοποίηση ειδήσεων

Τη δική του αγωνία βιώνει ο πατέρας του Έλληνα αξιωματικού Αγγέλου Μητρετώδη, ο οποίος μαζί με τον λοχία, Δημήτρη Κούκλατζη, κρατούνται για έκτη ημέρα από τις τουρκικές αρχές μετά την σύλληψή τους στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας στις Καστανιές.

Ο κ. Νίκος Μητρετώδης, μίλησε στο newsit.gr για τη συνάντηση που είχε με το γιο του στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Επισκέφθηκε την Δευτέρα το πρωί τον 25χρονο ανθυπολοχαγό στη φυλακή και ενημερώθηκε από τους αξιωματούχους του ελληνικού προξενείου για την πορεία της ποινικής διαδικασίας από εδώ και πέρα.

«Περιμένουμε. Αυτό μας λένε και αυτό κάνουμε. Ό, τι ενημέρωση έχετε εσείς από το προξενείο έχουμε και εμείς». Αυτές ήταν οι πρώτες κουβέντες του κ. Μητρετώδη στο newsit.gr.

Ο πατέρας του Έλληνα αξιωματικού ταξίδεψε από την Καστοριά, όπου είναι το σπίτι της οικογένειας, προκειμένου να βρεθεί κοντά στο γιο του.

«Μίλησα με το γιο μου. Είναι καλά, όσο μπορεί να είναι καλά βέβαια μετά από αυτό που συνέβη. Οι συνθήκες κράτησής τους είναι καλές, αλλά ας μην επεκταθούμε σε αυτό τώρα. Τηρουμένων των αναλογιών θα τις έλεγα καλές», τονίζει ο πατέρας του Άγγελου.

Την ίδια ώρα οι συγγενείς του στην Καστοριά και στην Γουμένισσα του Κιλκίς βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής από την Παρασκευή μετά τη σύλληψη του 25χρονου ανθυπολοχαγού από τους Τούρκους στρατιώτες στον Έβρο.

Ο μεγάλος φόβος του ανθυπολοχαγού

Αλύγιστοι στο κελί των Φυλακών Υψίστης Ασφαλείας της Αδριανούπολης τα δυο στελέχη του Στρατού Ξηράς κλείνουν σήμερα μια εβδομάδα κράτησης. Το μήνυμα του υψηλού ηθικού που τους διακρίνει και εξέπεμψαν μέσα από τις μαρτυρίες των γονιών τους και των συγγενών τους που τους επισκέφθηκαν προχθές, συνυπάρχει μαζί με την αγωνία.

Ειδικά ο ανθυπολοχαγός φέρεται, πίσω από το τζάμι στον ειδικά-διαμορφωμένο χώρο-για το επισκεπτήριο των κρατουμένων, στο σωφρονιστικό κατάστημα, να έδειξε προβληματισμένος για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στη σταδιοδρομία του αυτή η υπόθεση. Παρά την εξαιρετική κατάσταση του, μια εικόνα που όπλισε με κουράγιο και τους δικούς του ανθρώπους, μετέδωσε αυτή την αγωνία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή η αγωνία μεταφέρθηκε και στους ανωτέρους τους μέσω των συγγενών του κατά την επιστροφή τους στην Ορεστιάδα και στη βάση του σχηματισμού. Όλα τα μηνύματα που έλαβαν ήταν καθησυχαστικά και θα τα μεταφέρουν και στον ίδιο τον Άγγελο στο επόμενο επισκεπτήριο. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι αυτή τη διαβέβαιωση έλαβε και ο ίδιος πατέρας του 25χρονου αξιωματικού και από το ανώτατο επίπεδο της ιεραρχίας.

Σε κάθε περίπτωση οι μαρτυρίες των δυο αξιωματικών είναι το «κλειδί» για την Ένορκη Διοικητική Έρευνα που διατάχθηκε από το ΓΕΕΘΑ για την υπόθεση της σύλληψης τους στην Ελληνοτουρκική μεθόριο στις Καστανιές του Έβρου. Η ΕΔΕ όπως έγραψε το OnAlert.gr θα αξιοποιηθούν και τα ευρήματα από την παράλληλη έρευνα που διεξάγει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κυρίως στο σκέλος που αφορά στην ανάλυση των στιγμάτων των τριών κινητών που είχαν μαζί τους οι δυο στρατιωτικοί κατα το περίπολο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Newsit.gr