Πε. Ιούν 20th, 2024

Εύη Τατούλη: Υπεγράφη η απόφαση που βάζει τη Νότια Κυνουρία στον παγκόσμιο χάρτη του καταδυτικού τουρισμού (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Εύη Τατούλη: Υπεγράφη η απόφαση που βάζει τη Νότια Κυνουρία στον παγκόσμιο χάρτη του καταδυτικού τουρισμού.

Την υπογραφή της απόφασης για την δημιουργία του πρώτου καταδυτικού πάρκου στην Ελλάδα, στον Τυρό της Νότιας Κυνουρίας, από τον αρμόδιο υπουργό κ. Γιώργο Σταθάκη ανακοίνωσε η Αντιπρόεδρος της ΕΕ Γυναικών και πολιτευτής Αρκαδίας με την ΝΔ Εύη Τατούλη, στην ομιλία της στη Γιορτή της Θάλασσας, των Ναυτικών και του Ψαρά στον Τυρό.

Η κα Τατούλη εξήρε στην ομιλία της τις άοκνες προσπάθειες τόσο των πολιτών και των τοπικών επιχειρήσεων που στήριξαν την πρωτοβουλία, όσο και των τοπικών αρχών υπογραμμίζοντας ότι η Νότια Κυνουρία μπαίνει στον ευρωπαϊκό χάρτη του καταδυτικού τουρισμού.

Μετά την υπογραφή της ΚΥΑ, και αφού το έργο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για την Πελοπόννησο, θα ξεκινήσει άμεσα η υλοποίησή του σημείωσε η κα Τατούλη, ενώ ευχαρίστησε τον δήμαρχο Χαράλαμπο Λυσίκατο, ο οποίος της επέτρεψε να κάνει η ίδια την ανακοίνωση.

«Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια χαρά που νομίζω ότι θα μοιραστεί αρκετός κόσμος εδώ σήμερα στον Τυρό. Θέλω να ξεκινήσω από τον Εμπορικό Σύλλογο, τον Σύλλογο Αλιέων και από τις πολύ δυναμικές γυναίκες στον Τυρό, και να πούμε ότι ένα μεγάλο στοίχημα κερδήθηκε: Η ίδρυση στον Τυρό του πρώτου καταδυτικού πάρκου στη χώρα. Μπορούμε σήμερα να πούμε με βεβαιότητα, ότι αυτό που μας φαινόταν μύθος και ακατόρθωτο γίνεται πραγματικότητα.  Πριν από μόλις δύο ημέρες, ο κ. Σταθάκης υπέγραψε την ίδρυση του πρώτου καταδυτικού πάρκου στη χώρα που βρίσκεται στον Τυρό. Αυτό πρέπει να μας γεμίζει αισιοδοξία και δύναμη. Έχουν ήδη εξασφαλιστεί χρήματα στο ΕΣΠΑ της Πελοποννήσου, προκειμένου το καταδυτικό πάρκο να γίνει πραγματικότητα» σημείωσε στην ομιλία της η Αντιπρόεδρος της ΕΕ Γυναικών.

«Οι υπηρεσιακοί παράγοντες στο υπουργείο ρώτησαν τι λέει ο κόσμος για αυτό, επειδή είναι συνηθισμένοι σε κόσμο που αντιδρά. Όταν είδαν ότι η πρόταση ξεκίνησε από τους Συλλόγους, αυτό τους έδωσε δύναμη να αδειοδοτήσεων κάτι που δεν έχει αδειοδοτηθεί ποτέ ως σήμερα στη χώρα. Να σημειωθεί ότι για ένα έργο αειφορίας χρειάστηκαν 47 υπογραφές υπηρεσιακών παραγόντων από οκτώ συναρμόδια υπουργεία» κατέληξε η κα Τατούλη.