Πα. Απρ 26th, 2024

Άνοιξαν στόματα με την προφυλάκιση του ψευτογιατρού- Νέες μαρτυρίες αναζητεί η ΕΛ.ΑΣ (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μετά τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας και των στοιχείων του ψευτογιατρού υπήρξε ανταπόκριση από πολίτες που είτε είχαν πέσει οι ίδιοι θύματα είτε γνώριζαν παθόντες και πληροφορίες για τη δράση του. ‘Ηδη έχουν γίνει 20 καταγγελίες, από περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλίας.

Οικογένειες ανήλικων θυμάτων: Πώς δρούσε σε διαγνωστικά κέντρα;

Ανακοίνωση -καταπέλτη εξέδωσαν  οι οικογένειες των δύο ανήλικων παιδιών που έφυγαν από τη ζωή, με τραγικό ερώτημα πώς ο 47χρονος Νίκος Κοντοστάθης από τα Λιόσια Αττικής παρεισέφρησε στο ιατρικό προσωπικό διαγνωστικών κέντρων.

Στην ανάγκη «προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του κατηγορούμενου με ενδεχόμενο κι άλλων θυμάτων», αναφέρθηκε η ΕΛ.ΑΣ ζητώντας από τους πολίτες που έχουν πληροφορίες να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα  210-6476183210-6476187 και 210-6411111 όπου διασφαλίζεται ανωνυμία.

Μητέρα θύματος: «Λέει ψέματα στην απολογία του»

Δικαιωμένη με την προφυλάκιση του, όπως αναφέρει στην ΕΡΤ, νιώθει η μητέρα, παιδιού με σοβαρά κινητικά προβλήματα, που είχε φτάσει να παίρνει ημερησίως περίπου 15 διαφορετικά είδη από τα γιατροσόφια του. Η γυναίκα παραδέχεται ότι τον γνώρισε σε εκκλησία και τον ευγνωμονούσε για το ενδιαφέρον που αρχικά έδειξε.

 «Το παιδί το άφηνε στο πάτωμα»

«Ο  μικρός ήταν αδύνατο να σηκωθεί. Είναι τεμπέλης μου έλεγε, το έχεις κακομάθει και εσύ, φταις. Απατεωνάκος είναι μωρέ ο γιος σου», έλεγε ο 47χρονος σύμφωνα με τη μαρτυρία της μητέρας του ανήλικου.

«Ήταν ένα παιδί που μπορούσε να περπατήσει έστω και με δυσκολία. Μέσα σε 20 μέρες το παιδί έμεινε στο αμαξίδιο και είναι ακόμα εκεί. Εδώ τον ακούω στην απολογία που λέει εγώ δεν υποχρέωσα κάποιον να σταματήσει την θεραπεία .Φυσικά λέει ψέματα στην απολογία του ότι δεν υποχρέωνε να σταματήσει η ιατρική θεραπεία».

 «Κάτι μπουκαλάκια ήταν. Τα έπαιρνε ο γιος μου  κι έβγαζε μια μαυρίλα στο μαξιλάρι»

Συγκλονίζει ο πατέρας του αγοριού που δεν υπάρχει πια. «Του ζήτησε να διακόψει τη θεραπεία, αλλά δεν τον αφήσαμε εμείς και αναγκάστηκε να  παίρνει και τα φάρμακα των γιατρών και τα μαντζούνια.  Τα έπαιρνε μήνες … πάει τον χάσαμε».

Η γνωριμία είχε γίνει στο Άγιο Όρος και μάλιστα τον είχε επισκεφθεί και σπίτι.

Και οι δωρεές σε Μοναστήρια φαίνεται να ήταν μέρος του σχεδίου.

Από τις 8 επιταγές που είχε πάρει από την οικογένεια της 14χρονης που έφυγε από την ζωή,  οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι  δόθηκαν χρήματα στη Μονή Εσφιγμένου και από εκεί σε κάποιον ελεύθερο επαγγελματία.

Στον ανακριτή συστήθηκε ως βοτανολόγος

Κατά τη σύντομη απολογία του, ο 47χρονος ομολόγησε ότι υποκρινόταν το γιατρό με τις υψηλές σπουδές σε Ελβετία και Αμερική και ζήτησε συγνώμη από τα θύματά του.

Μετά τον γιατρό, τον επιχειρηματία, τον μεσίτη και τον πιλότο, ενώπιον του ανακριτή συστήθηκε ως εμπειρικός βοτανολόγος που καμία σχέση δεν έχει με την ιατρική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αρνείται τις 3 ανθρωποκτονίες που του αποδίδονται, δύο ανήλικων παιδιών και ενός 76χρονου, αλλά και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ήταν φαρμακευτικά σκευάσματα με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα κάνναβης, υποστηρίζει.

«Δεν ήθελα να κάνω κακό στα παιδιά και τις οικογένειές τους. Προσπάθησα να τα βοηθήσω. Δε ζήτησα να διακόψουν τη θεραπεία τους, καθώς ήδη την είχαν ολοκληρώσει», φέρεται να υποστήριξε ο 47χρονος.

Φέρεται να ομολόγησε ότι έλαβε συνολικά 58.500 ευρώ και από τα 3 θύματα, αλλά αρνείται ότι πήρε χρήματα από τα υπόλοιπους 45 πολίτες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Η υπεράσπισή του αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητήσει τις ιατρικές πραγματογνωμοσύνες του 16χρονου, της 14χρονης και του ηλικιωμένου άνδρα, προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής αιτία θανάτου τους.

ΕΡΤ1