Κυ. Απρ 28th, 2024

Αστυνομικός παρέδωσε έναντι αμοιβής υπηρεσιακό ασύρματο σε ληστές

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ένας αστυνομικός και ένας ιδιώτης κατηγορούνται ότι παρέδωσαν έναντι αμοιβής υπηρεσιακό ασύρματο σε ληστές

Επιβεβαιώνεται το δημοσίευμα του Lawandorder.gr αναφορικά με την υπόθεση των αστυνομικών ασυρμάτων οι οποιοι βρέθηκαν στα χέρια ληστών, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να ακούν τις κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων στην Αττική. 

Όπως ανακοινώθηκε και επισήμως πριν από λίγο, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων συνελήφθησαν δύο άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί ασυρμάτων και δωροδοκία υπαλλήλου. 

Το ένα από τα δύο άτομα είναι αστυνομικός και το άλλο ιδιώτης και σύμφωνα με τα στοιχεία ο αστυνομικός, έναντι 2000 € παρέδωσε σε δύο άτομα υπηρεσιακό ασύρματο, τον οποίο θα χρησιμοποιούσαν σε παράνομες δραστηριότητες, συγκεκριμένα ληστείες, προκειμένου να είναι ενήμεροι για τις κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων και να αποφεύγουν τη σύλληψη.

Η ολη διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες, που περιήλθαν σε γνώση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, για κατοχή και ακρόαση υπηρεσιακού ασύρματου από άγνωστα άτομα. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο αστυνομικός είχε παραδώσει, έναντι μηνιαίας χρηματικής αμοιβής ύψους 2.000 ευρώ, υπηρεσιακό ασύρματο στα δύο άτομα, ο οποίος ασύρματος βρέθηκε την προηγούμενη Πέμπτη 3 Ιουνίου σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε όχημα το οποίο χρησιμοποιούσαν. 

Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι γενετικό υλικό των δύο συλληφθέντων ταυτοποιήθηκε σε τέσσερις υποθέσεις κλοπών.

Τα δύο άτομα οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα ο οποίος τα παρέπεμψε στον Ανακριτή.