Πα. Απρ 26th, 2024

Αυξήσεις στις συντάξεις ύστερα από 10 χρόνια – Προσλήψεις εκπαιδευτικών και με πτυχία από κολέγια

Κοινοποίηση ειδήσεων

Αυξήσεις στις κύριες συντάξεις έως 15%, αυξήσεις στις επικουρικές έως 48%, αναδρομικά πενταμήνου, νέο τοπίο στις εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, ευνοϊκές αλλαγές στην απασχόληση συνταξιούχων καθώς και στα μπλοκάκια φέρνει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο δίνεται σε δημόσια διαβούλευσης εντός της εβδομάδας.

Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ενσωματώνει την ασφαλιστική δαπάνη, η οποία είναι απόλυτα διασφαλισμένη και θα συνοδεύεται από απόλυτα ακριβή αναλογιστική μελέτη, η οποία δείχνει την επάρκεια του ασφαλιστικού συστήματος έως το 2070.

Aκόμη, σύμφωνα με τα nea.gr, το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ πτυχιούχων ιδιωτικών κολεγίων που είναι παραρτήματα αναγνωρισμένων ΑΕΙ του εξωτερικού για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων της χώρας.

Έτσι, παραμονές των προσλήψεων 5.250 μόνιμων εκπαιδευτικών, το υπουργείο Παιδείας δίνει το δικαίωμα διεκδίκησης μιας θέσης στον… ήλιο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας και στους κατόχους πτυχίων των κολεγίων – παραρτημάτων πανεπιστημίων της ΕΕ ή τρίτης χώρας.