Πε. Μάι 2nd, 2024

Βασ. Τρωγάδης: «Αυτοί οι οποίοι μέχρι τώρα έκριναν και κατέκριναν ήρθε η ώρα να κριθούν»

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Βέλου-Βόχας κ. Βασίλης Τρωγάδης σε δηλώσεις του αναφέρεται στην χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και υπερψήφιση του προϋπολογισμού της αντιπολίτευσης.

«Στο συμβούλιο που διεξήχθη με θέμα τον προϋπολογισμό του 2020, όλα έγιναν όπως περιμέναμε εδώ και μια βδομάδα χωρίς καμία απολύτως έκπληξη.

Η δημοτική αρχή κατέθεσε προς ψήφιση έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, που είχε την έγκριση του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α., σε αντίθεση με την συσπειρωμένη –όπως φάνηκε στην εισήγηση που έκανε ο νεόκοπος ηγέτης της–αντιπολίτευση,  που έκανε κάποιες άναρχες εναλλακτικές προτάσεις, οι οποίες αφορούσαν το 2% του συνόλου του προϋπολογισμού.

Οι αλλαγές που τελικά υπερψηφίστηκαν, αφορούσαν σε πρώτη φάση περικοπές σε βασικές προμήθειες του δήμου όπως λαμπτήρες, υλικά ύδρευσης, ασφαλτικό υλικό, οικοδομικά υλικά, ενώ κάποιες άλλες αφορούσαν τη χρηματοδότηση ενός έργου, που αρχικά είχε προταθεί να είναι πάνω από 100.000€, ενώ στη συνέχεια το έκαναν 40.000 περίπου (ενδεικτικό της προχειρότητας σύνταξης της εναλλακτικής πρότασης) καθώς και μια αχρείαστη ενίσχυση των τοπικών κοινοτήτων γιατί έτσι και αλλιώς στον προϋπολογισμό μας προβλέπονταν και μάλιστα θα ήταν διαρκής και πολύ μεγαλύτερη. Απ’ ότι φάνηκε ούτε αυτό το είχαν προσέξει.

Εν κατακλείδι και σε ό,τι αφορά το πρακτικό σκέλος του προϋπολογισμού, σε περίπτωση που υπάρξει έγκριση αυτής της πρότασης, θα προκύψουν καθυστερήσεις σε βασικές προμήθειες, δεν θα υλοποιηθεί η συντήρηση του γηπέδου μπάσκετ στο Ελληνοχώρι, η περίφραξη του γηπέδου της Πουλίτσας, δεν θα πραγματοποιηθούν οι συντηρήσεις στη ζώνη ευθύνης του Λιμενικού Ταμείου στο Βραχάτι, καθώς και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις σχολείων και συλλόγων που ενίσχυε ο Δήμος και οι οποίες πλέον δεν θα μπορούν να υλοποιούνται. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ.

Κλείνοντας και σε ότι αφορά το πολιτικό κομμάτι, φάνηκε πως μετά την ομογενοποίηση της αντιπολίτευσης –και κρίνοντας από την εισήγηση του κυρίου Μανάβη– ότι ούτε λίγο, ούτε πολύ έχει αυτοανακηρυχθεί(;!) ή τον έχουν εξουσιοδοτήσει ως ηγέτη τους.

Το λέω αυτό γιατί από τις τοποθετήσεις τόσο του κυρίου Τσίτουρα, που ουσιαστικά επιβεβαίωσε πολλούς, όσο και από την πενία των επιχειρημάτων του «πολιτικά και κομματικά άστεγου» κυρίου Γιώργου Βουδούρη φάνηκε ότι ο κύριος Μανάβης κέρδισε μια μάχη. Το ζητούμενο όμως είναι, ο Δήμος και ο δημότης, τι κέρδισαν άραγε;!

Περάσαμε και επίσημα σε μια περίοδο που και αυτοί οι οποίοι μέχρι τώρα έκριναν και κατέκριναν ήρθε η ώρα να κριθούν.

Τέλος κρατώ από τη χθεσινή συζήτηση και τη «σιωπή» ενός έμπειρου στελέχους της αντιπολίτευσης, θεωρώ πως δεν ήταν τυχαία.

Ο χρόνος θα δείξει…»