Δε. Μάι 6th, 2024

Γιώργος Γκιώνης για το EKO Acropolis Rally 2023: «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά να είμαστε μέλος αυτής της μεγάλης ομάδας!”

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στην επίσημη παρουσίαση του EKO AcropolisRally 2023 παρέστη ο Δήμαρχος Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Πλατεία Νερού στο Δέλτα Φαλήρου.

Σε απόσταση αναπνοής από το χώρο που θα φιλοξενήσει την υπερειδική διαδρομή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 αποκαλύφθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες του αγώνα, που διοργανώνεται στις 7-10 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Τους προσκεκλημένους υποδέχθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος παράλληλα με τα νέα του καθήκοντα ανέλαβε και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα.

Ο κ. Οικονόμου αποκάλυψε πως ο αγώνας στην 70ή του επέτειο θα ξεκινήσει μπροστά από αυτό που χαρακτηρίζει καλύτερα την Ελλάδα, κοινώς τη θάλασσα. Όπως ο ίδιος επεσήμανε σχετικά «Το φετινό EKO Ράλλυ Ακρόπολις θα είναι το επιστέγασμα της 70χρονης ιστορίας του αγώνα. Φέτος, στοχεύουμε να προβάλλουμε ακόμα ένα δυνατό σημείο της Αθήνας, το παραλιακό μέτωπο. Πρόκειται για μια μοναδική τοποθεσία, ανάμεσα σε εμβληματικά σημεία όπως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το Ελληνικό, το Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, η Μαρίνα Φλοίσβου, με κέντρο πάντα την Ακρόπολη. Η Αθήνα της ιστορίας συναντά την Αθήνα του 21ου αιώνα».

Σε κλίμα συγκίνησης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, προέβη σε μια ανασκόπηση των όσων «έφεραν» το 2021 το Ράλλυ Ακρόπολις και πάλι στο WRC, επισημαίνοντας κατά την ομιλία του πως «η σημερινή είναι μια δύσκολη μέρα, καθώς ολοκληρώνεται ένας όμορφος κύκλος».

Η Υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, από την πλευρά της, τόνισε «Στηρίζουμε διοργανώσεις όπως το Ράλλυ Ακρόπολις, που αποτελεί μια σημαντικότατη ευκαιρία προβολής της Ελλάδας, όπως και κομμάτι του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού».

Ο Δήμαρχος κ. Γιωργος Γκιωνης δήλωσε τα εξής: «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά να είμαστε μέλος αυτής της μεγάλης ομάδας! Το Λουτράκι δεν είναι η καρδιά του αγώνα, αλλά αισθανόμαστε υπερήφανοι που μετά την υπερειδική διαδρομή, το καθαρά αγωνιστικό μέρος του παγκόσμιου αθλητικού γεγονότος, θα ξεκινήσει με τις δύο ειδικές διαδρομές, στο “Λουτράκι” και τα “Πίσια”». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα πολλαπλά οφέλη που δημιουργεί η διεξαγωγή του κορυφαίου αγώνα του θεσμού στην οικονομία, τον τουρισμό και τον πολιτισμό της χώρας και δεσμεύτηκε πως ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων θα συνδράμει με κάθε πρόσφορο μέσο για την άρτια διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από τον Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργο Γκιώνη, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο Υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Σπανάκης, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Φάνης Σπανός, καθώς και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, «παραδοσιακού» πλέον υποστηρικτή του αγώνα, Dr Αντώνης Αυγερινός.

Την αποδεδειγμένη στήριξή τους επιβεβαίωσαν για ακόμα μία φορά στελέχη των χορηγών. Ανάμεσά τους χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της HELLENiQ ENERGY, Σωτήρης Αναστασιάδης, ο επικεφαλής Marketing και μέλος του ΔΣ της Κωτσόβολος, Κώστας Σταματάκης, o Διευθύνων Σύμβουλος της «Νέα Οδός – Κεντρική Οδός», Ροδιανός Αντωνακόπουλος, και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Ελλάς, Hermann Riedl.