Τρ. Μάι 7th, 2024

Δένδιας και Λαβρόφ επιβεβαίωσαν το υψηλό επίπεδο των ελληνορωσικών σχέσεων

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας (Δ) φωτογραφίζεται με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ (Sergey Lavrov)(Α), πριν την διευρυμένη συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, στο υπουργείο, Αθήνα, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020. Όταν προκύπτει ζήτημα οριοθέτησης της αιγιαλίτιδας ζώνης μεταξύ όμορων χωρών, αυτό πρέπει να επιλύεται σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, τονίζει με σαφήνεια, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η επίσκεψή σας στην Αθήνα πραγματοποιείται τη στιγμή που η ευρύτερη περιοχή αντιμετωπίζει συνεχείς προκλήσεις λόγω της παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας, σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, απευθυνόμενος στον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών τους.

Η συνάντησή μας αποτελεί τη συνέχεια ενός εποικοδομητικού διαλόγου και μιας τακτικής επικοινωνίας για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ανέφερε ο κ. Δένδιας, υπογραμμίζοντας πως οι χώρες μας και οι λαοί μας συνδέονται με μια μακροχρόνια ισχυρή φιλία, που εδράζεται στην Ιστορία, στον πολιτισμό, στη θρησκεία, στον αλληλοσεβασμό.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή.

Η Ελλάδα είναι από τους πολύ σημαντικούς Ευρωπαίους εταίρους μας, σήμερα υπογράψαμε μία σημαντική συμφωνία, δήλωσε από την πλευρά του ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Επιβεβαιώσαμε τη θέση μας για επίλυση όλων των διαφορών που προκύπτουν σε οποιονδήποτε τομέα μέσω διαλόγου, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, επεσήμανε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Νωρίτερα, οι κκ Δένδιας και Λαβρόφ υπέγραψαν «Κοινό Μνημόνιο για τη διεξαγωγή του έτους ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας το 2021».