Κυ. Μάι 5th, 2024

Δείτε live τις ανακοινώσεις των έξι υφυπουργών

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σταδιακά και με προσοχή ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα αναζωπυρώσεων θα γίνουν τα βήματα επαναφοράς στις προ κορονοϊού δραστηριότητες.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άρης Σκέρτσος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι το άνοιγμα της οικονομίας είναι ένα ρίσκο που πρέπει να πάρουμε τώρα, όπως και η επιλογή της ενίσχυσης του εθνικού συστήματος Υγείας. Κερδίσαμε χρόνο και σώσαμε ζωές, είμαστε σε καλύτερη θέση σε σχέση με το Φλεβάρη, ενώ αυξήθηκε ο αριθμός των κλινών ΜΕΘ. Στις 4, 11 και 18 Μαΐου θα γίνουν τα βήματα σταδιακής επαναφοράς. Τόνισε την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα ΜΜΕ, το άνοιγμα των καταστημάτων στις 10πμ και τη διατήρηση της τηλεεργασίας, σαν μέτρα που βοηθούν στη μη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού πολιτών. Σε κάθε περίπτωση η συνεργασία με τους επιστήμονες, είναι αυτή που θα αξιολογεί κάθε στάδιο εφαρμογής των μέτρων.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, τόνισε πως διασφαλίσαμε την πρόσβαση των πολιτών σε όλα τα απαραίτητα είδη για την καθημερινότητά τους, στηρίξαμε την εφοδιαστική αλυσίδα, στηρίξαμε τη βιομηχανία, κάναμε ελέγχους για την αισχροκέρδεια. Στις 4 Μαΐου, επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και παροχής υπηρεσιών μπαίνουν ξανά σε λειτουργία. Επανέρχονται στην εργασία περίπου 68500 εργαζόμενοι-επαγγελματίες. Θα τηρηθούν μέτρα για την αποφυγή του συνωστισμού ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα. Η έναρξη λειτουργίας θα γίνεται από τις 10πμ ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από τους πελάτες. Η απόσταση μεταξύ των εργαζομένων θα είναι δύο μέτρα. Τα κομμωτήρια θα λειτουργούν με ραντεβού, όπως ραντεβού θα ισχύει και για τα ΚΤΕΟ. Στα σούπερ μάρκετ συνεχίζει να ισχύει το ένας πελάτης ανά 15 τετραγωνικά μέτρα, όπως και το 50% των πάγκων στις λαϊκές αγορές.

ert.gr