Σα. Μάι 4th, 2024

Διαμαρτυρία Ερασιτεχνών Αλιέων Κορινθίας για την απαγόρευσης ψαρέματος και τον πλου σκαφών μέχρι τέλος Μαΐου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Προγραμματίζεται διαμαρτυρία στον Ισθμό Κορίνθου για την απαγόρευσης ψαρέματος και τον πλου σκαφών μέχρι τέλος Μαΐου.

Ως γνωστό το ψάρεμα είναι ένα από τα πιο μοναχικά σπορ, πραγματοποιείται σε ανοιχτό χώρο και αφορά χιλιάδες πολίτες σε όλη την Ελλάδα.

Ερωτηματικά αφήνει η δήλωση του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ.Παπαθανάση, ο οποίος μία μέρα πριν την λήξη της απαγόρευσης, και αναμένοντας το νέο ΦΕΚ που θα ορίζει τις προϋποθέσεις για την ερασιτεχνική αλιεία και τον πλου σκαφών, δήλωσε πως οι ερασιτέχνες ψαράδες θα μπορούν να πάνε για ψάρεμα με το σκάφος τους προς το τέλος του μήνα
Τι ισχύει στο ερασιτεχνικό ψάρεμα και τα σκάφη στην Ελλάδα

• Σήμερα ετοιμάζεται από το Υπουργείο Ναυτιλίας η νέα ΚΥΑ που θα ορίσει τους όρους και προϋποθέσεις σχετικά με το πλου σκαφών αναψυχής και το ψάρεμα από βάρκα. Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι την Δευτέρα 4 Μαΐου και ώρα 6:00 το πρωί λήγουν τα περιοριστικά μέτρα όσον αφορά το ερασιτεχνικό ψάρεμα και τα σκάφη αναψυχής.

• Μπορεί το SMS να φεύγει, παραμένει η απαγόρευση για τις μετακινήσεις εκτός νομού. Η μετακίνηση σε άλλους νομούς αναμένεται να επιτραπεί σταδιακά από τις 19 Μαΐου. Σίγουρα η μετακίνηση σε κοντινά νησιά θα απαγορεύεται.

• Με αυτό το δεδομένο το ψάρεμα θα μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός της περιφέρειας διαμονής και λογικά αντίστοιχα επηρεάζει και τις μετακινήσεις με το σκάφος. Αναμένουμε διευκρινιστική σχετικά με αυτό που είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός στις 25 Απριλίου για το δύο άτομα ανά σκάφος.
• Το ψάρεμα από ακτή δεν θα έχει άλλο περιορισμό εκτός από τον περιορισμό περιφέρειας (ακολουθώντας τις πιθανές κυβερνητικές οδηγίες που θα δοθούν για περιορισμένη κυκλοφορία από 12 το βράδυ ως 6 το πρωί σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους)

• Το υποβρύχιο ψάρεμα και το παραγάδι απαγορεύονται λόγω Μαΐου.