Πε. Μάι 2nd, 2024

Δώδεκα δεσμεύσεις για έναν καλύτερο δημο Σικυωνίων

Κοινοποίηση ειδήσεων

Δώδεκα δεσμεύσεις για έναν καλύτερο δημο Σικυωνίων

Της Χριστίνας Ζαρρή*

Έχοντας φύγει από τον τόπο καταγωγής μου και επιστρέφοντας μετά από μία δεκαετία απουσίας ήρθα αντιμέτωπη με τα κακώς κείμενα του δήμου μας. Καθημερινά  είναι αντιληπτό πως στοδήμο Σικυωνίων  υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε όλα σχεδόν τα επίπεδα.

Έχοντας πλήρη επίγνωση των οικονομικών δυσκολιών που ήδη βιώνουμε και που θα συνεχίσουν να υπάρχουν όσον αφορά την χρηματοδότηση των δήμων η δημοτική αρχή υπό την ηγεσία του Μάρκου Λέγγα είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει και να αναζητήσει πόρους από ευρωπαϊκά προγράμματα, από την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων, και από το ευρωπαϊκό περιφερειακό ταμείο ανάπτυξης, από το πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα μέσω συμπράξεων και χορηγιών.

Οραματιζόμαστε ένα Δήμο ο οποίος θα αποτελεί πρότυπο και θα είναι σε θέση να επιλύει τα προβλήματα των πολιτών του. Επιθυμία μας είναι να χτίζουμε μία σχέση εμπιστοσύνης με τους Δημότες μας και να δημιουργήσουμε μία δημοτική αρχή η οποία θα είναι δίπλα στους πολίτες της, θα λειτουργεί με βασικό γνώμονα το συλλογικό και όχι το ατομικό συμφέρον και θα βασίζεται στον κοινό στόχο ο οποίος είναι το καλό του τόπου μας.

Στηριζόμενοι στους νέους ανθρώπους οι οποίοι πρωταγωνιστούν στο συνδυασμό μας αποσκοπούμε στην ύπαρξη νέων ιδεών, καινοτόμων πρωτοβουλιών, ως κινητήριο δύναμη έχουμε την αγάπη για τον τόπο μας και την υποχρέωση να αγωνιστούμε για να αποκτήσουμε το Δήμο που μας αξίζει

Αναλυτικότερα στο συνδυασμό μας«συνΔΗΜΟΤΕΣδεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε τα εξής:

  1. Τη σύσταση νέων κέντρων υγείας την ευθύνη των οποίων θα έχουν τα τοπικά συμβούλια, τα οποία να παρέχουν συνταγογράφηση φαρμάκων, εξυπηρέτηση και φροντίδα των κατοίκων βελτιώνοντας σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα των ηλικιωμένων. Ενίσχυση της δημοτικής τράπεζας αίματος, δραστική αντιμετώπιση του φαινομένου μη εμβολιασμού των παιδιών.
  2. Την υδροδότηση μέσω της κατασκευής  διυλιστηρίου και αναζήτηση νέων πηγών. Την αντικατάσταση του παλιού δικτύου ύδρευσης και δημιουργία νέων δεξαμενών
  3. Την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας είτε μέσω της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, είτε μέσω της παραχώρησης εκτάσεων γης σε νέους αγρότες.  Ίδρυση ειδικού γραφείου το οποίο θα καταγράφει τους ανέργους του δήμου και θα μεσολαβεί ανάμεσα στον άνεργο και τις τοπικές επιχειρήσεις.
  4. Την επέκταση του λιμανιούμας και την αξιοποίηση της γεωγραφικής θέσης του καθώς βρίσκεται στη μέση του κορινθιακού κόλπου,ώστενα γίνει προσβάσιμο σε περισσότερα και μεγαλύτερα σκάφη με στόχο την περεταίρω ανάπτυξη του τουρισμού, και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
  5. Το παρκινγκτο οποίο δυσκολεύει την καθημερινότητα των πολιτών, αξιοποιώντας οικόπεδα στο κέντρο της πόλης, και εγκαθιστώντας φωτισμό καθώς και τρισδιάστατες διαβάσεις.
  6. Το σχέδιο ασφαλτόστρωσης σε όλη την πρωτεύουσα του δήμου.
  7. Την ανανέωση των απορριμματοφόρων με ηλεκτροκίνητα οχήματα, την διαχείριση των απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος.
  8. ΓιαΑμεΑ την δημιουργία υποδομών πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με κινητικές δυσκολίες και την κατασκευή μίας τουλάχιστον παιδικής  χαράς  σχεδιασμένη για ΑμεΑ.
  9. Την κατασκευή μεγάλου και σύγχρονού σχολικού συγκροτήματος για δημιουργική απασχόληση.
  10. Την ασφάλεια και προστασία των πολιτών μας, την αντιμετώπιση των βανδαλισμών των αθίγγανωνκαι την προστασία των αδέσποτων ζώων.
  11.  Την ανάπτυξη των πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων του Δήμου μας.
  12. Την ενιαία λειτουργία του Δήμου Σικυώνα – Στυμφαλία – Φενεός με σκοπό την αλληλεπίδραση και ανάπτυξη τους.

*Η κυρία Χριστίνα Ζαρρή είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «συνΔΗΜΟΤΕΣ» δήμου Σικυωνίων