Σα. Μάι 4th, 2024

Εγκαίνια για Πευκιά και Σύθα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Mέσα στο πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Σεπτεμβρίου έχουν προγραμματιστεί να γίνουν τα εγκαίνια, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, δύο σημαντικών έργων στην Κορινθία -της προστασίας και ανάδειξης του αισθητικού δάσους του Πευκιά όπως και η παρέμβαση για την διαμόρφωση και ανάπλασης της περιοχής, ανατολικά και δυτικά των εκβολών του ποταμού Σύθα, στο Ξυλόκαστρο.

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 11 Αυγούστου την Κορινθία, όπου μετέβη στο Ξυλόκαστρο και έκανε αυτοψία στο σε πλήρη εξέλιξη ευρισκόμενο  έργο διαμόρφωσης και ανάπλασης της περιοχής ανατολικά και δυτικά των εκβολών του ποταμού Σύθα, προϋπολογισμού 870.000 ευρώ.

Επίσης, ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε και το ολοκληρωμένο έργο προστασίας και ανάδειξης του αισθητικού δάσους Πευκιά -ενός από τα συνολικά 19 χαρακτηρισμένα αισθητικά δάση της χώρας μας,- που έγινε πράξη στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης, προϋπολογισμού 756.492 ευρώ, μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.