Τρ. Μαρ 19th, 2024

Εξιχνιάστηκαν έντεκα περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών στην Αρκαδία

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif
This image has an empty alt attribute; its file name is elbar.gif

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, ενώ αυτή περιλαμβάνει άγνωστους συνεργούς τους.

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελός, που ξεπερνά τις -37.000- ευρώ.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, έντεκα (11) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, στη Μεγαλόπολη, στην Τρίπολη και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται οχτώ (8) ημεδαποί, ηλικίας από 21 έως και 58 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των  οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούλιο του 2021, στη Μεγαλόπολη, στην Τρίπολη και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας, είχαν διαπράξει συνολικά -9- περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα, οικίες, επιχειρήσεις και αγρόκτημα, καθώς και -2- απόπειρες κλοπών σε οικίες.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει καταλύτες, χρήματα, χρυσαφικά, αγροτικά προϊόντα και εργαλεία, η συνολική αξία των οποίων, ξεπερνά τις -37.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Τέλος, κατασχέθηκαν όχημα και διαρρηκτικά εργαλεία, ως μέσα τέλεσης των ανωτέρω αξιόποινων πράξεων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης για την ταυτοποίηση των άγνωστων δραστών και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.