Σα. Μάι 4th, 2024

Η Κορινθία μετράει τις πληγές της – «Κρανίου τόπος» έγινε το δάσος του Σαρωνικού (video-φώτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο για 5η ημέρα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται για πέμπτη μέρα η δασική πυρκαγιά στην Κεχριές, με διάσπαρτες εστίες χωρίς ευτυχώς υπάρχει ενεργό μέτωπο. Στο σημείο συνεχίζουν να παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια.

πηγή φωτό: Π. Μπρούσαλη

Τεράστια καταστροφή έχει επιφέρει στην Κόρινθο η φωτιά που μαίνεται στις Κεχριές από τις 22 Ιουλίου και υπολογίζεται πως έχει κάψει πάνω από 32.000 στρέμματα.

Η εικόνα των πυρκαγιών τις Κεχριές Κορινθίας βελτιώνεται συνεχώς, επισήμανε το Σάββατο.

Στην πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας, που εκδηλώθηκε την περασμένη Τετάρτη, επιχειρούν αυτή την ώρα 300 πυροσβέστες με 86 οχήματα, 185 μέλη πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, ενώ από αέρος συντρέχουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου στις Κεχριές Κορινθίας είναι σε εξέλιξη, με διάσπαρτες καύσεις στην έκτασή της. Συνολικά επιχειρούν 402 πυροσβέστες, 82 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε., 2 Ε/Π και 2 Α/Φ. Για τον συντονισμό από αέρος επιχειρούν ένα (1) Ε/Π του Π.Σ. και ένα (1) Ε/Π της ΕΛ.ΑΣ.
Συνδρομή παρέχουν, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ανατριχίλα προκαλούν οι εικόνες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι φωτορεπόρτερ Vas-Val από Αθίκια, Αγ. Ιωάννη και Αλαμάνο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής

Συγκλονιστικές εικόνες από τη μεγάλη φωτιά που έκαιγε όλη νύχτα στα Αθίκια και Αλαμάνο, προκαλώντας μια πρωτοφανή οικολογική καταστροφή, αλλά και σε περιουσίες. Το πυροσβεστικό σώμα να κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την περιορίσει. Αυτήν την ώρα επιχειρούν 236 πυροσβέστες με 54 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρα τμήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας πραγματοποιούν ρίψεις νερού 6 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.