Σα. Μάι 4th, 2024

Η «Πολιτική ΔΙΕΞΟΔΟΣ» για Μικρασιατική Στέγη και Δημοτική Αγορά Κορίνθου 

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η «Πολιτική ΔΙΕΞΟΔΟΣ»,  με αίσθημα ευθύνης και με σεβασμό  στο  χρόνιο και ως τώρα μη ικανοποιηθέν αίτημα των Μικρασιατών συμπολιτών μας για την κατασκευή κέντρου που θα στεγάσει τις μνήμες και τις παραδόσεις  της γης της Ιωνίας, υπερψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 12-02-2024 την πρόταση για ανέγερση Πολιτιστικού Κέντρου Μικρασιατικής Μνήμης .

        Ο επικεφαλής της «Πολιτικής ΔΙΕΞΟΔΟΥ» και Δημοτικός Σύμβουλος ,κ. Αλέξανδρος Γκουργιώτης, άκουσε με πολλή προσοχή  την τοποθέτηση της Πρόεδρου της Μικρασιατικής Στέγης, κ. Βασιλικής Ευστρατιάδου ,η οποία με τον ζωντανό λόγο που τη διακρίνει , εξέφρασε στο Δημοτικό Συμβούλιο τις άοκνες και επίμονες προσπάθειες των Μικρασιατών προσφύγων που για πολλά χρόνια κατέβαλαν, ώστε   να αποκτήσουν τη δική τους πολιτιστική στέγη. Με εμφανή συγκίνηση  η κ. Ευστρατιάδου χαιρέτισε και επεκρότησε το γεγονός ότι τώρα επιτέλους ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανέγερσης κτιρίου είναι  έτοιμο, προκειμένου να υλοποιήσει το μεγάλο όνειρο  των Κορινθίων Μικρασιατών. Ακριβώς αυτό το όνειρο τόσων δεκαετιών  δεν ήταν δυνατόν  να μην ευαισθητοποιήσει την «Πολιτική ΔΙΕΞΟΔΟ» και τον Αλ. Γκουργιώτη  ,ο οποίος  στήριξε με τη θετική ψήφο του την ανέγερση  κτιρίου στον Συνοικισμό της Κορίνθου και φυσικά την εν γένει εκτέλεση των απαραίτητων έργων.

           Επίσης, ο κ. Γκουργιώτης επεσήμανε και την ανάγκη στήριξης και σε άλλους Συλλόγους, που εκπροσωπούν  διάφορες πολύπαθες περιοχές του Ελληνισμού και  διατηρούν ζωντανές την ιστορική μας μνήμη και παράδοση , όπως τον Σύλλογο των Ποντίων.

Β. Δημοτική Αγορά Κορίνθου.

    Στο άλλο σημαντικό θέμα ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τη Δημοτική Αγορά Κορίνθου, η «Πολιτική ΔΙΕΞΟΔΟΣ»  κατόπιν πολλών επαφών με τους επιχειρηματίες και εμπόρους  της πόλεώς μας και δη  εκείνους που δραστηριοποιύνται   στους χώρους που πλαισιώνουν  την  Δημοτική Αγορά  ψήφισε θετικά για την αξιοποίηση, ανάδειξη και εκσυγχρονισμό της Δ.Α.Κ.,πράγμα που θα σημάνει το άνοιγμα και την, επιτέλους,  επαναλειτουργία της. Επεσήμανε προσέτι, ότι η Δημοτική Αγορά Κορίνθου θα πρέπει να έχει έναν σύνθετο χαρακτήρα ,     εμπορικό (π.χ. πώληση αγροτικών  προιόντων της Κορινθιακής γης)   και πολιτιστικό  ,που θα εξασφαλίζουν σε κάθε περιπτωση  την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επισκεψιμότητα καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύκτας, ώστε να επωφεληθούν οι επιχειρήσεις εντός και εκτός του χώρου της Δημοτικής Αγοράς. Για να επιτευχθούν  τα παραπάνω ,προαπαιτούμενο είναι η εξασφάλιση της πρόσβασης στη Δημοτική Αγορά μέσω της επαναθέσεως σε  κυκλοφορία και δη σε καθεστώς ήπιας κυκλοφορίας  των οδών πέριξ της δημοτικής αγοράς που τώρα  έχουν πεζοδρομοηθεί.  Χαρακτηριστικά δε αναφέρθηκε η  περίπτωση της οδού  Περιάνδρου