Δε. Μάι 6th, 2024

«Η ΨΗΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΦΑΙΡΑ. ΜΕ ΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΣΟΥ. ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ» γράφει η ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΡΟΥΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Κοινοποίηση ειδήσεων

«Η ΨΗΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΦΑΙΡΑ. ΜΕ ΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΣΟΥ. ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ» γράφει η ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΡΟΥΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Π.Ε ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ με τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΤΩΧΟ

 “ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΣΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ” 

Ως έμπειρη εκπαιδευτικός μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι απλές, ώριμες και αναγκαίες αλλαγές στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά μας, να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους και τη σχέση τους με το Σχολείο, όπως μπορούν να διευκολύνουν εμάς τους εκπαιδευτικούς στο έργο μας και να συμβάλουν στην εξοικονόμηση πόρων.

Εάν θέλουμε ποιοτική Εκπαίδευση, πρέπει να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις επίλυσης υπαρχόντων προβλημάτων, με σαφώς προοδευτικό πρόσημο. Πρέπει να προτείνουμε μια διαδικασία, με διαφορετικό περιεχόμενο από αυτό που χρησιμοποιήθηκε στο πρόσφατο παρελθόν.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί, το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι πρώτα εμείς οι ίδιοι να βοηθήσουμε στην βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος, χωρίς να χρησιμοποιούμε ως άλλοθι τις γενικότερες ελλείψεις και τις αδυναμίες του και φυσικά η Περιφερειακή αυτοδιοίκηση πρέπει να βοηθήσει να καλυφθούν οι ανάγκες και όλες οι ελλείψεις. 

Πρέπει να γίνουν μικρές αλλαγές οι οποίες δεν είναι ο εχθρός των μεγάλων αλλαγών, ενίοτε, τις προετοιμάζουν. 

Στεκόμαστε στη ρητορική του τι είναι απλό, επίκαιρο, ριζοσπαστικό και ώριμο να πραγματοποιηθεί άμεσα και μένει να τα εντάξουμε μακροπρόθεσμα σε ένα γενικότερο πλαίσιο αρχών και θέσεων για την Εκπαίδευση: 

– Ψηφιοποίηση όλων των υπηρεσιών της εκπαίδευσης και ηλεκτρονική οργάνωση όλων των αρχείων, φακέλων  και εγγράφων (Ατομικών δελτίων μαθητών κλπ) του σχολείου. Να καταργηθούν όλοι οι φάκελοι  και τα χειρόγραφα έντυπα να μπουν στο αρχείο. Προώθηση ηλεκτρονικής υπογραφής.

– Εκστρατεία επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών γύρω από ζητήματα αποτελεσματικής διδασκαλίας και βελτίωσης του κλίματος του σχολείου. Έμφαση στην ποιότητα της σχέσης μαθητή – δασκάλου και στη διαμόρφωση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος αποτελεσματικής μάθησης. 

– Στήριξη και βοήθεια στους εκπαιδευτικούς για εύρεση οικονομικής αξιοπρεπούς στέγης.

– Επισκέψεις και διδασκαλία θεμάτων παραγωγής, ανάπτυξης και Ιστορίας σε χώρους όπως: Παραγωγικές μονάδες, Εργοτάξια, Συνεταιρισμοί, Δήμοι, Κοινωνικές δομές, Αρχαιολογικοί χώροι, Μουσεία και Μνημεία της κάθε περιοχής. 

– Αναβάθμιση της συνεργασίας σχολείου – γονέων – τοπικής κοινωνίας. 

– Εκστρατεία για βελτίωση της αισθητικής και των υποδομών των σχολείων. 

– Καλλιέργεια στους μαθητές της ιδιότητας του Πολίτη και της συμμετοχικής διαδικασίας για γονείς και μαθητές. 

– Υποχρεωτική διδασκαλία ξένων γλωσσών σε όλες τις βαθμίδες πρωτοβάθμιας κ δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

– Ψυχοκοινωνική στήριξη μαθητών και οικογενειών, δια μέσου του σχολείου, από ειδικούς Συμβούλους – Επιστήμονες

Εάν κάνουμε αυτές τις απλές αναγκαίες αλλαγές, μπορούμε να ελπίζουμε σε έναν κόσμο καλύτερο.

Εάν το σχολείο υπηρετεί την ύπαρξη και τη γνώση ταυτόχρονα και ισότιμα, την κριτική και δημιουργική σκέψη και εμπνέει τους μαθητές του να διαβάζουν βιβλία γενικότερου ενδιαφέροντος, να ακούνε μουσική, να επισκέπτονται αίθουσες Τέχνης και Μουσεία, να συζητάνε πολιτιστικά, κοινωνικά και επίκαιρα πολιτικά θέματα και να βασίζονται στις δικές τους εμπειρίες και κρίσεις, τότε μόνο το σχολείο προσφέρει παιδεία, δίνει φτερά και προοπτική στους νέους να πετάξουν ψηλά.

Αξίζει να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για μαθητές με σφαιρική καλλιέργεια, αυριανούς ενεργούς, αυτόνομους, δημοκρατικούς και υπεύθυνους πολίτες που  θα χρησιμοποιούν γνώση, σκέψη, ικανότητες και ταλέντα όχι μόνον για την επαγγελματική τους ζωή αλλά για να προσφέρουν στον εαυτό τους και στις οικογένειες τους ψυχική ισορροπία και ικανοποίηση ώστε να είναι ευτυχισμένοι άνθρωποι.

ΚΑΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ, γιατί «ΝΕΟΣ ΘΑ ΠΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ».

Στηρίζοντας την νέα γενιά, μπορούμε να  πάμε την Πελοπόννησο μπροστά, μαζί με τον αυριανό μας Περιφερειάρχη ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΤΩΧΟ!

ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ 8η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΓΟΝΕΙΣ Ή ΜΗ, ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ- ΣΦΑΙΡΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ, ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΩΤΕΙΝΟΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

Με Σεβασμό και Τιμή στους πολίτες της Κορινθίας

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΡΟΥΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

(Εκπαιδευτικός – Διευθύντρια Σπουδών Κέντρου Αγγλικής Γλώσσας)

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Π.Ε ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ με τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΤΩΧΟ

“Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ”

Απ. Παύλου 39 – Κόρινθος

📧 e.antonopoulou4@hotmail.gr

📱 6972869297

Sent from my iPhone