Κυ. Απρ 28th, 2024

Καλαμάτα: Πανελλήνια σύνοδος των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στην Καλαμάτα θα διεξαχθεί η 15η πανελλήνια σύνοδος των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της χώρας, 2 με 4 Νοεμβρίου 2023, με θέμα: “Διαχείριση απορριμμάτων – Ζητήματα προσαρμογής στο Ευρωπαϊκό Κεκτημένο”.

Συμμετέχουν εισηγητές και επιστήμονες που ασχολούνται με τα θέματα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, με τη βιώσιμη διαχείριση και με την κυκλική οικονομία.

Θα παρευρεθούν εκπρόσωποι των Υπουργείων, της ΚΕΔΕ και των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαχείρισης των στερεών απορριμμάτων.

Διοργανωτές είναι το Δίκτυο των Φορέων Διαχείρισης και ο Φορέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Θα εξεταστούν θέματα που έχουν να κάνουν με τις νέες απαιτήσεις RRF, με τις χρηματοδοτήσεις, με τον ΠΕΣΔΑ, με τον ρόλο των ΦοΔΣΑ κλπ.

Το πρωί του Σαββάτου, 4 Νοεμβρίου, θα γίνει επίσκεψη των συνέδρων στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας, καθώς και επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.