Πε. Μάι 2nd, 2024

Μαφία του Πειραιά: Αποφυλακίστηκαν μέλη της συμμορίας λόγω παρέλευσης 18μηνου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σύμφωνα με την αστυνομία, η δράση της σπείρας ξεκίνησε από τον Ιούνιο του 2019, σε Σαλαμίνα, Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό, Νίκαια, Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Πέραμα, Καλλιθέα, Γκάζι καθώς και σε συνοικίες του Πειραιά

Οι κατηγορούμενοι θα αφεθούν ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του 18μηνου – Φέρονται να εμπλέκονται σε δραστηριότητες όπως κυνομαχίες, επεισόδια στα γήπεδα, τοκογλυφίες και εμπρησμούς «κατά παραγγελία»

Ελεύθερα υπό τον όρο της αυτοπρόσωπης παρουσίας στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους δύο φορές τον μήνα θα αφεθούν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που κατηγορούνται ότι εκβίαζαν επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης, μέχρι και Pet Shop.

Ο εισαγγελέας πρότεινε να αφεθούν ελεύθεροι, καθώς στις 2 Ιανουαρίου συμπληρώνεται το 18μηνο της προσωρινής κράτησής τους.

Εκβιασμοί για χρηματικά ποσά, ξυλοδαρμοί και σημαντική εκμετάλλευση, ακόμη και σκύλων, στον βωμό του παράνομου πλουτισμού, συνθέτουν την εικόνα των εγκληματικών δραστηριοτήτων της οργάνωσης.

Η σπείρα είχε εμπλοκή σε σειρά από παράνομες δραστηριότητες, από κυνομαχίες και επεισόδια στα γήπεδα, μέχρι τοκογλυφίες, ακόμη και εμπρησμούς «κατά παραγγελία».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας, «η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε με τη μορφή υποομάδων και παρείχε «προστασία» σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ένδυσης, εισπράττοντας εκβιαστικά από τους ιδιοκτήτες τους, διάφορα χρηματικά ποσά, σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις «τοποθετούσαν» μέλη τους σε ορισμένα καταστήματα, ως «φύλακες», προκειμένου να επεμβαίνουν σε τυχόν φασαρίες και να ενημερώνουν άμεσα τον αρχηγό και τους επικεφαλής των υποομάδων τους, για όσα συνέβαιναν στο κατάστημα. Στις περιπτώσεις αυτές, οι ιδιοκτήτες υποχρεωνόντουσαν να αμείβουν τους «φύλακες» με ημερομίσθιο, το οποίο ήταν επιπλέον του απαιτούμενου χρηματικού ποσού της «προστασίας». 

Μεταξύ των προσώπων που κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορούμενου ήταν και τρεις αστυνομικοί. Μάλιστα, ο ένας από αυτούς, ο οποίος υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου, φέρεται να ήταν ψηλά στην ιεραρχία της οργάνωσης και να είχε φυσική παρουσία σε πολλά νυχτερινά καταστήματα στα οποία «πουλούσε» προστασία η σπείρα. 

Με πληροφορίες από protothema.gr, zougla.gr