Τρ. Μάι 7th, 2024

Μεγάλη έκρηξη σε εργοστάσιο κατασκευής εκρηκτικών υλών στην Ιτέα Γρεβενών – Τρεις αγνοούμενοι

Κοινοποίηση ειδήσεων

Αγνοούμενα είναι τρία άτομα τα οποία εργάζονταν στο εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών υλών στην Ιτέα Γρεβενών όπου λίγο πριν τις 9 το πρωί σημειώθηκε μεγάλη έκρηξη με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεών του να ισοπεδωθεί.
Το συγκεκριμένο εργοστάσιο έχει στη δυναμική του περισσότερους από 30 εργαζομένους και στην περιοχή έχουν ήδη καταφθάσει ασθενοφόρα, πυροσβεστική και Αστυνομία. Το εργοστάσιο είναι της εταιρίας ELTEK η οποία ιδρύθηκε το 2010 με έδρα στους Αγαλαίους του Δήμου Γρεβενών. Οι εγκαταστάσεις απλώνονται σε μια ιδιόκτητη έκταση 100 στρεμμάτων με 14 βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αποθηκευτικούς χώρους συνολικής χωρητικότητας 700 τόνων πρώτης ύλης και 200 τόνων εκρηκτικών υλών.
Η έκρηξη έγινε αισθητή ακόμη και στην πόλη των Γρεβενών που απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα. Επιτόπου έχουν φτάσει άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Γρεβενών, δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και η αστυνομία. Πυροσβεστική και Αστυνομία δεν αφήνουν κανέναν να πλησιάσει σε κοντινή απόσταση, ενώ στο σημείο σπεύδει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Γρεβενών και άλλοι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης οι οποίοι ενημερώθηκαν για το συμβάν που έχει αναστατώσει την περιοχή σύμφωνα με το e-ptolemeos.gr