Πα. Απρ 26th, 2024

Μελέτες για την κατασκευή λιμνοδεξαμενών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με τον πανεπιστημιακό καθηγητή, Ευθύμιο Λέκκα, του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβαλλοντικής, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Στο περιθώριο παράδοσης μελέτης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την μείωση των γεωπεριβαλλοντικών κινδύνων στο Πολυλίμνιο στη Μεσσηνία, ο Παναγιώτης Νίκας, συζήτησε με τον Ευθύμιο Λέκκα, την προοπτική να αναλάβει το συγκεκριμένο τμήμα του ΕΚΠΑ, την εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή μικρών λιμνοδεξαμενών για την συγκράτηση των ομβρίων, σ’ όλες της Περιφερειακές Ενότητες.

Η συνεργασία θα γίνει μέσω σχετικής προγραμματικής σύμβασης. Πρώτα θα υπάρξει μία αναγνωριστική μελέτη και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν και άλλες, ώστε να προχωρήσουν και οι ανάλογες δημοπρατήσεις.

Πολυλίμνιο

Όσον αφορά στην μελέτη για το Πολυλίμνιο, εισηγείται ήπιες παρεμβάσεις, που χωρίς να επηρεάζουν το εξαιρετικού κάλλους φυσικό περιβάλλον της περιοχής, θα το καταστήσουν όσο το δυνατόν ασφαλέστερο για όσους το επισκέπτονται.

Το κόστος άμεσης παρέμβασης για στερέωση πρανών, αγκύρωση βράχων και άλλες σχετικές εργασίες προϋπολογίζεται, σύμφωνα με τη μελέτη, σε 700.000 ευρώ.

“Το έργο αυτό πολύ γρήγορα θα δημοπρατηθεί με στόχο να ολοκληρωθεί η παρέμβαση το συντομότερο εφικτό χρόνο, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για τους επισκέπτες του χώρου”, σημείωσε ο Περιφερειάρχης.