Τε. Μάι 1st, 2024

Με τη σημαντική συμβολή του Αστυνομικού Διευθυντή Κορινθίας και του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου δόθηκε τέλος στην υπόθεση δολοφονίας της 73χρονης

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μόλις μια εβδομάδα μετά τη στυγερή δολοφονία της 73χρονης στους Αγίους Θεοδώρους, παραδόθηκαν νωρίς το πρωί στο αστυνομικό τμήμα Μεγάρων, ύστερα από διαπραγματεύσεις τριών ημερών με τη δικηγόρο τους. Πρόκειται για έναν 30χρονο κι έναν 35χρονο, ο οποίος είναι γνωστός στην αστυνομία, καθώς είναι σεσημασμένος για κλοπές και ληστείες.

Αμέσως, οι αστυνομικοί τους έθεσαν υπό κράτηση και κλήθηκε περιπολικό για να τους παραλάβει και τους μεταφέρει στη ΓΑΔΑ, στο τμήμα Ανθρωποκτονιών για ανάκριση.

Σε λίγη ώρα, θα γίνει η παρουσίαση της σύλληψης των δραστών, παρουσία του Διευθυντή Αστυνομίας Κορινθίας κ. Χαράλαμπου Τετράδη και του Διοικητή της Ασφάλειας κ. Δημήτρη Βλάχου.

Το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στην υπόλοιπη χώρα. Από την πρώτη στιγμή, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, κ. Χαράλαμπος Τετράδης καθώς και έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ανέλαβαν την υπόθεση της ανθρωποκτονίας αλλά και τον εντοπισμό των κακοποιών. Προέβησαν άμεσα σε έρευνες σε τουλάχιστον πέντε καταυλισμούς Ρομά σε: Ζευγολατιό, Εξαμίλια, Ταρσινά, Κρίνες και Βλυχό. Με την σημαντική συμβολή και των ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ, εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό σε όλη την Κορινθία. Μέρα νύχτα, πάσχιζαν να ξετυλίξουν το κουβάρι αυτής της πολύκροτης υπόθεσης. Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής ταυτοποίησαν τους 2 Ρομά.

Σήμερα, Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, οι δολοφόνοι της 73χρονης παραδόθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Μεγαρέων, ύστερα από διαπραγματεύσεις τριών ημερών με τη δικηγόρο τους.

Όπως σας ενημερώνει καθημερινά το korinthostv.gr, o Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, κ. Χαράλαμπος Τετράδης, από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του, έχει καταφέρει να εξαρθρώσει πολλές εγκληματικές οργανώσεις ενώ τους τελευταίους 3 μήνες, σχεδόν σε καθημερινή βάση, πραγματοποιούνται υπό την καθοδήγησή του, οργανωμένες επιχειρήσεις σε καταυλισμούς Ρομά σε Εξαμίλια, Ζευγολατιό και Βασιλικό Κορινθίας.

Οι αστυνομικοί όλων των βαθμίδων, βρίσκονται συνεχώς δίπλα στους πολίτες, σε όλες τις πόλεις και τα χωριά του νομού μας. Δίνουν καθημερινά αγώνα και παρά τις αντίξοες συνθήκες καταφέρνουν να μας κάνουν περήφανους.

Αναστασία Στεφανή