Πε. Μάι 2nd, 2024

Νέα Φιλαδέλφεια: Ποιοι είναι οι 3 Έλληνες μεταξύ των 105 συλληφθέντων για τα επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Αύριο, Παρασκευή (11.8.2023) θα ξεκινήσουν ενώπιον των τριών ανακριτών οι απολογίες των κατηγορουμένων στην δικογραφία της αιματηρής συμπλοκής στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχε ως αποτέλεσμα την δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Η απολογητική διαδικασία για τα επεισόδια και τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια, μετά τις προθεσμίες που έλαβαν οι κατηγορούμενοι χθες βράδυ προκειμένου να ενημερωθούν επί της δικογραφίας και να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή, ορίστηκε να ξεκινήσει την Παρασκευή το μεσημέρι και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή. 

Οι απολογίες προγραμματίστηκε να γίνουν ανά ομάδες των 10-12 ατόμων σε κάθε ανακριτή ανά ημέρα.

Υπενθυμίζεται πως η δίωξη που ασκήθηκε για την αιματηρή επίθεση έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ περιλαμβάνει τέσσερα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα.

Με διατάξεις που εξέδωσε χθες η Ανακρίτρια της υπόθεσης θα ληφθεί γενετικό υλικό από τους κατηγορούμενους προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης της δολοφονίας του 29χρονου.

Ποιοι είναι οι 3 Έλληνες κατηγορούμενοι 

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει και τρεις Έλληνες συλληφθέντες, καθώς όπως όλα δείχνουν φαίνεται πως έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση των επεισοδίων, που οδήγησαν στη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ.

Οι τρεις Έλληνες ήταν εκείνοι που καθοδήγησαν το κομβόι των Κροατών στη Νέα Φιλαδέλφεια και τους έδειξαν πώς έπρεπε να πλησιάσουν το γήπεδο των κιτρινόμαυρων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star πρόκειται για έναν 26χρονο από το Μαρούσι με τα αρχικά Β.Θ., για έναν 27χρονο επίσης από το Μαρούσι με τα αρχικά Τ.Ι. και έναν 22χρονο από τη Νέα Σμύρνη με τα αρχικά Λ.Ε.

Ο δεύτερος είχε συλληφθεί το 2022 κατηγορούμενος για εγκληματική οργάνωση με οπαδικό υπόβαθρο.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας μεταξύ άλλων εξετάζονται μια μία ξύλινη τάβλα μήκους 120 cm και πλάτους 10 cm, η οποία φέρει καρφιά και κηλίδες αίματος, ενώ αναμένεται και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προκειμένου να διαπιστωθούν οι «συνεννοήσεις» που προηγήθηκαν μεταξύ των οργανωμένων οπαδαών από Κροατία και Ελλάδα

Περίπου 50 Κροάτες χούλιγκανς διαφεύγουν αυτή τη στιγμή και προσπαθούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με κάθε τρόπο. Οι διωκτικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες με μπλόκα σε εθνικές οδούς, λιμάνια και αεροδρόμια.

Πηγή: newsit.gr