Κυ. Απρ 28th, 2024

Ξεκίνησε η 138η εμποροπανήγυρις και η 51η πελοποννησιακή έκθεση της Τεγέας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Παρουσία του γενικού γραμματέα του Υπουργείου της Αγροτικής Ανάπτυξης και των Τροφίμων, γεωπόνου, Γιώργου Στρατάκου, έγιναν στην Παλαιά Επισκοπή της Τεγέας, τα εγκαίνια της 51ης πελοποννησιακής έκθεσης του Τεγεατικού Συνδέσμου.

” Τέτοιου είδους εκθέσεις, βοηθούν τον αγροτικό, τον κτηνοτροφικό και τον τομέα των τροφίμων. Βοηθούν τα τοπικά, προιόντα κάθε περιοχής. Το έδαφος της Τεγέας είναι εύφορο για τις καλλιέργειες και τα προιόντα Μπορούν, όλα αυτά, να πρωταγωνιστήσουν και να ενισχύσουν την αγροτική οικονομία. Είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων αυτών. Εργαζόμαστε, μαζί τους, για την προβολή και την αξιοποίηση αυτών των προιόντων, μέσα σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον”, τόνισε, στον χαιρετισμό του, ο Λάκωνας γενικός γραμματέας.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, μεταξύ άλλων, ζήτησε, να εκπονηθεί μελέτη για την ριζική αναβάθμιση της έκθεσης, που θα πρέπει να αποκτήσει την αίγλη και την πελοποννησιακή διάσταση του παρελθόντος. ” Εμείς, ως Περιφέρεια, ενισχύσαμε την έκθεση με 10.000 ευρώ, ενώ δαπανήσαμε και άλλες 29.000 ευρώ για να αποκατασταθεί και να εμπλουτιστεί το πάρκο των προτομών – ευεργετών του Τεγεατικού Συνδέσμου που είχε υποστεί φθορές “, τόνισε ο Παναγιώτης Νίκας, που έβαλε ευθέως κατά της Ν.Δ., για τα όσα αυτή ανακοίνωσε, πρόσφατα, με αφορμή τις αποφάσεις της, για τα πρόσωπα στήριξης, εν’ όψει των Αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ξεκίνησε η 138η εμποροπανήγυρις και η 51η πελοποννησιακή έκθεση της Τεγέας
Τελετή εγκαινίων 51ης πελοποννησιακής έκθεσης Τεγέας

Χαιρετισμό απηύθυναν στα εγκαίνια της έκθεσης, ο δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης (έκανε ολιγόλεπτη αναφορά στο έργο της 4ετίας του), ο βουλευτής Αρκαδίας, της Ν.Δ. Κώστας Βλάσης (μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Τεγεατικό Σύνδεσμο, ενώ γνωστοποίησε την πρόθεση της κυβέρνησης, να συνεχίσει τη στήριξη στον πρωτογενή τομέα, αλλά και τις επενδύσεις στην ελληνική περιφέρεια) και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Γιάννης Τρουπής (εξήγγειλε νέες δράσεις, με πρωταγωνιστή αυτών, το Επιμελητήριο).

Στην τελετή των εγκαινίων, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Γιώργος Παπαηλιού, υποψήφιοι Περιφερειάρχες, αυτοδιοικητικοί παράγοντες, Α και Β βαθμού, αλλά και υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Την έκθεση στηρίζει το Επιμελητήριο Αρκαδίας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο δήμος της Τρίπολης.

Περίπτερα έχουν καταλάβει και διάφοροι άλλοι φορείς.

Η έκθεση θα κρατήσει μέχρι και τις 21 Αυγούστου 2023.

Ξεκίνησε η 138η εμποροπανήγυρις και η 51η πελοποννησιακή έκθεση της Τεγέας
Ο πρόεδρος του Τεγεατικού Συνδέσμου Βασίλης Ψυχογιός

Συγχρόνως, ο Τεγεατικός Σύνδεσμος (εορτάζει φέτος τα 140 χρόνια ζωής), πραγματοποιεί και την 138η εμποροπανήγυρη Τεγέας.

Πριν τα εγκαίνια της έκθεσης, έλαβε χώρα, ο Μέγας Εσπερινός και η Λιτάνευση της Εικόνας της Παναγίας, στον ιστορικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Επισκοπή Τεγέας.

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στο πανηγύρι.

Ο Τεγεατικός Σύνδεσμος, όλες αυτές τις ημέρες, έχει σχεδιάσει και αρκετές θρησκευτικές, καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ξεκίνησε η 138η εμποροπανήγυρις και η 51η πελοποννησιακή έκθεση της Τεγέας
Είσοδος πανηγυριού Τεγέας

ertnews.gr