Κυ. Απρ 28th, 2024

Ολες οι δωρεάν παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών -Σε Ηρώδειο, Επίδαυρο, Πειραιώς [πρόγραμμα]

Κοινοποίηση ειδήσεων

Για τρίτη χρονιά φετος πραγματοποιείται το «Άνοιγμα στην πόλη», ένα μίνι φεστιβάλ μέσα στο Φεστιβάλ, που έχει ως στόχο να μας ξεναγήσει σε διάφορες γωνιές της πόλης μας, ξετυλίγεται στην Αθήνα και τον Πειραιά στηρίζοντας την τέχνη και τον πολιτισμό πέρα από τα συνηθισμένα, όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών.
Το Φεστιβάλ Αθηνών ανοίγει στην πόλη

Η μεγάλη επιτυχία του Ανοίγματος φάνηκε από την ανταπόκριση του κοινού που έδειξε την αγάπη του συμμετέχοντας σε περιπατητικές παραστάσεις, ανοιχτές συζητήσεις και πολλές άλλες εκδηλώσεις σε κάθε σημείο της πόλης. Ακόμη και για τις παραστάσεις χωρίς ελεύθερη είσοδο, το αντίτιμο του εισιτηρίου είναι πολύ χαμηλό δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να συμμετέχουν στο Φεστιβαλικό καλοκαίρι.
Δωρεάν θέατρο στο Φεστιβάλ Αθηνών

Ζωή Ξανθοπούλου, Μάριος Χάκκας: «Κανένα ρετούς. Θέλω την πραγματικότητα» (Από το θεατρικό έργο Αναζήτηση). Περιπατητική παράσταση που θα ζωντανέψει τον κόσμο του λογοτέχνη Μάριου Χάκκα σε σύνδεση με την πόλη που αγάπησε και θα ξεκινήσει από την πλατεία «Εργατικά» στην Καισαριανή – 6-8 Ιουνίου, 21:00
Το κτήριο της Πειραιώς
Lotus eaters – Πάνος Δεληνικόπουλος, «Amica mea»
(Με αφετηρία επιστολές ηρωίδων του Οβιδίου και επιγράμματα της Παλατινής Ανθολογιάς). Ο Οβίδιος επινοεί ένα νέο λογοτεχνικό είδος, την επιστολογραφία. Μύθοι για τις ανθρώπινες σχέσεις, τον έρωτα, την απουσία και τον θάνατο, αναπτύσσονται με έναν τρόπο διαφορετικό με μέσο την επιστολογραφία.
Αρχαιολογικός Χώρος Κεραμεικού, 24 -27 Ιουνίου, 18:30 (Το κοινό επιβαρύνεται μόνο με το εισιτήριο εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο)
Δωρεάν μουσική στο Ηρώδειο

Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ – Αναστάσιος Συμεωνίδης / Παγκόσμια ημέρα μουσικής
Έργα Σκαλκώτα, Μέντελσον και Προκόφιεφ

Το 2019 έχει ανακηρυχθεί έτος Νίκου Σκαλκώτα, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 ετών από τον θάνατό του. Τιμώντας τον μεγάλο έλληνα συνθέτη, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ θα ερμηνεύσει το λαϊκό μπαλέτο Η θάλασσα. Το έργο εμπνέεται από τη ζωή του κόσμου της θάλασσας και τη λαϊκή θαλασσινή παράδοση και με την απουσία του μπαλέτου μετατρέπεται σε μία συμφωνική σουίτα. Στο πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνονται δύο από τα πιο σημαντικά έργα του Μέντελσον και αυτά με θέμα τη θάλασσα και τις εναλλαγές της από την ηρεμία στη θαλασσοταχή. Μουσική διεύθυνση Αναστάσιος Συμεωνίδης. Σολίστ Βασίλης Βαρβαρέσος
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, 21 Ιουνίου, 21:00

9ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας
Ο Μάγειρας, ο Κλέφτης, η Γυναίκατου και ο Εραστής της (The Cook, the Thief, His Wife and Her Lover, 1989) του Πήτερ Γκρήναγουεϊ
Στο προαύλιο της Πειραιώς 260 θα προβληθεί η κορυφαία δημιουργία του βρετανού σκηνοθέτη, εικαστική, αποστομωτική και αδιαπραγμάτευτα προκλητική, με το αξέχαστο σάουντρακ του Μάικλ Νάιμαν
Πειραιώς 260, Προαύλιο, 13 Ιουνίου, 21:00
Δωρεάν στη Μικρή Επίδαυρο

Δεσμώτης του ιλίγγου (Vertigo, 1958) του Άλφρεντ Χίτσκοκ
Το μικρό θεατράκι της Επιδαύρου μετατρέπεται για μια μονάχα βραδιά σε θερινό σινεμά για να παρακολουθήσουμε το αριστούργημα του Άλφρεντ Χίτσκοκ, Δεσμώτης του ιλίγγου.
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, 22 Ιουνίου, 21:30
Μικρή Επίδαυρος
Ηλίας Πούλος, «Αυτό που δεν βλέπουμε μάς κοιτάζει»
Εικαστική εγκατάσταση για τους τοξικομανείς του Μεσοπολέμου. Ο εικαστικός Ηλίας Πούλος προσκαλεί τον επισκέπτη σε μια συνομιλία με το αποξενωμένο πρόσωπο του εξαρτημένου. Στη διάρκεια της εγκατάστασης θα γίνουν δύο ανοιχτές συζητήσεις, στις 8 Ιουνίου, 21:00 και στη συνέχεια θα ακολουθήσει βραδιά με ρεμπέτικα τραγούδια που αναφέρονται στη χρήση απαγορευμένων ουσιών και στις 26 Ιουνίου, 21:00 με προβολή του ντοκιμαντέρ του Γιώργου Χρ. Ζερβά «Τώρα κάνω όνειρα».
Victoria Square Project, Ελπίδος 13, Πλ. Βικτωρίας, 8-30 Ιουνίου στις 21:00

Αφροδίτη*
η μαγεία της, το έργο της, η επιθυμία της, η δύναμή της, η φροντίδα της* Aphrodite*
hermagic, herwork, herdesire, herpower, hercare. Η πλατφόρμα Αφροδίτη επικεντρώνεται στην κουίρ φεμινιστική τέχνη φέρνοντας σε επαφή τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα με νέα ακροατήρια στην Αθήνα. *Στη σύγχρονη θεωρία του φύλου, ο αστερίσκος υποδηλώνει τη διεύρυνση των ταυτοτήτων του φύλου.
Πηγή: iefimerida.gr