Πα. Μάι 3rd, 2024

Ομολόγησαν ότι δολοφόνησαν την 73χρονη για μια χρυσή αλυσίδα (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σοκ προκαλεί η ομολογία των δύο Ρομά, για τη δολοφονία της 73χρονης στους Αγίους Θεοδώρους στις 7 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο δράστες 26 και 28 ετών, που παραδόθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων και εμφανίζονται μετανιωμένοι, σκότωσαν την ηλικιωμένη, για να της κλέψουν τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της, ενώ έκανε τα ψώνια της στη λαϊκή.

Όπως ενημέρωσε ο Διευθυντής Ασφάλειας Αττικής,  Πέτρος Τζεφέρης, «Eμφανίστηκαν αυθορμήτως στο Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων και προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου εξεταζόμενοι ομολόγησαν τις πράξεις τους, τις οποίες περιέγραψαν με λεπτομέρειες»

Οι δύο εμπλεκόμενοι, προβάλουν ως δικαιολογία ότι τρομοκρατήθηκαν από την αντίδραση της γυναίκας,  η οποία άρπαξε από την μπλούζα τον δράστη, ο οποίος προσπάθησε να αφαιρέσει την αλυσίδα από το λαιμό της, ενώ ταυτόχρονα άρχισε να φωνάζει τον σύζυγο και το γιό της.

Τι κατέθεσαν οι δράστες

«Ζητούμε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος και όλους τους Έλληνες» δήλωσαν στην κατάθεσή τους οι δράστες.

Ο οδηγός υποστήριξε ότι δεν είδε την γυναίκα, καθώς ανέπτυσσε ταχύτητα και όταν αναπήδησε το όχημα κατάλαβε ότι κάτι είχε συμβεί.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Θεόδωρο Χρονόπουλο « Ο 28χρονος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες, παράβαση του νόμου «περί όπλων» και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ ο 26χρονος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ληστείες».

Οι δύο Ρομά, πριν παραδοθούν είχαν ταυτοποιηθεί από τις αρμόδιες αρχές.
Αρχικά, εντοπίστηκε το αυτοκίνητο σε καταυλισμό στην περιοχή «Βλυχό» και στην συνέχεια αξιοποιήθηκε το οπτικό υλικό από κάμερα κλειστού κυκλώματος όπου διακρίνονταν οι δύο επιβαίνοντες στο ασημί αυτοκίνητο.