Τρ. Μάι 7th, 2024

Ο Δ. Κορινθίων ανεβάζει ψηλά τον πήχη στον Πολιτισμό και εκτός συνόρων (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σημαντικές συναντήσεις με 2 εξέχουσες προσωπικότητες του πολιτισμού είχε σήμερα στην Τενέα και στο Νέο Θέατρο του Δήμου Κορινθίων ¨ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΠΑ¨ ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλης Νανόπουλος.
Με τον σπουδαίο σκηνοθέτη και δημιουργό κ. Μανούσο Μανουσάκη ειδικό σύμβουλο σε θέματα Πολιτισμού του Δήμου Κορινθίων και τον Σκηνοθέτη κ. Θεόδωρο Αγγελόπουλο.

Με την συνάντηση αυτή  ξεκίνησε η Πολιτιστική διαδρομή συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κορινθίων και του Δήμου Συρακουσών.

Οι δύο δήμοι αποφάσισαν να συνεργαστούν σε ανταλλαγή πολιτιστικών δρώμενων με αφορμή και τα εγκαίνια του θεάτρου Ειρήνη Παππά το προσεχές καλοκαίρι στο Χιλιομόδι.Ο Δήμαρχος Κορινθίων δεν έκρυψε τη χαρά του που 1.400 χρόνια μετά Κόρινθος και Συρακούσες συνεργάζονται μιας και τις δύο περιοχές της συνδέουν ιστορικοί δεσμοί αφού οι κορίνθιοι ήταν οι ιδρυτές των Συρακουσών.Ξεκινάει σήμερα μία συνεργασία επωφελής για τις δύο περιοχές και οι καλές σχέσεις μεταξύ των δύο δήμων επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι ο δήμος κορινθίων θα στηρίξει την υποψηφιότητά του δήμου Συρακουσών για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2024. Ο Δήμος Κορινθίων υποστηρίζει την υποψηφιότητα των Συρακουσών ως Πολιτιστική πρωτεύουσα 2021.Οι Συρακούσες βρίσκονται στην τελική δεκάδα επιλογής από την λίστα των 50.

Ο Αντιδήμαρχος Κορινθίων κ. Δημήτρης Μπίτζιος
Η Πρόεδρος του Κορινθιακού Θεάτρου ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ
κ. Ιωάννα Κατσαρού &
Ο Σκηνοθέτης κ. Ισίδωρος Σταμούλης ανακοίνωσαν ότι φέτος το 18ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου
θα διεξαχθεί στο Νέο Θέατρο του Δήμου Κορινθίων ¨ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΠΑ¨ από 21 Ιουλίου εως και 31 Ιουλίου.