Πε. Μάι 2nd, 2024

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο πλευρό των Ουκρανών Προσφύγων – Ευχαριστίες από το Περιφερειακό Τμήμα Λουτρακίου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η Α.Ε. ο Υφυπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκής Ενσωμάτωσης της Μολδαβίας κύριος Veacheslav Dobinda, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στη χώρα μας, συναντήθηκε με τον Δρ. Αντώνιο Αυγερινό, Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Στη συζήτηση που επακολούθησε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ο Υφυπουργός συνεχάρη τον Δρ. Αυγερινό και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για το τεράστιας σημασίας ανθρωπιστικό έργο που προσφέρει από την αρχή των εχθροπραξιών, για την ανακούφιση των Ουκρανών προσφύγων και θυμάτων του πολέμου, μέρος των οποίων κατέφυγε και στη χώρα του, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν παρόμοιες αποστολές σε απομακρυσμένες και εμπόλεμες περιοχές. 

Οι πρόσφυγες, οι οποίοι βρήκαν καταφύγιο στη γειτονική τους Μολδαβία, ήδη αποτελούν το 5% του πληθυσμού, με το 10% αυτών να είναι παιδιά κάτω των 15 ετών, με το πρόβλημα της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών να παίρνει πλέον τεράστιες διαστάσεις.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. υπεσχέθη τη συμπαράσταση του Οργανισμού στη Μολδαβία, με τον προγραμματισμό αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας.Το Λουτράκι και η Περαχώρα έχουν ήδη συμβάλλει και συνεισφέρει, χάρη στη γενναιόδωρη προσφορά των πολιτών, και των μαθητών, με τη συλλογή εφοδίων να βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Το Περιφερειακό Τμήμα Λουτρακίου του Ε.Ε.Σ. συγχαίρει και ευχαριστεί για μία ακόμη φορά όλους όσους συνέδραμαν στην προσπάθεια, καθώς επίσης τον Αντιδήμαρχο κύριο Αθανάσιο Παπαθανασίου που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε αρωγός, προσφέροντας σημαντική στήριξη.