Πα. Μάι 3rd, 2024

Πάνω από 32.000 στρέμματα η καμμένη έκταση στην Κορινθία σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Κοπέρνικος (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών Κοπέρνικος δημοσίευσε μια πρώτη εκτίμηση της καταστροφής στην Κορινθία, μετά τη χαρτογράφηση των καμμένων εκτάσεων με δορυφορικά δεδομένα. Περισσότερα από 32.000 στρέμματα έγιναν στάχτη μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 24 Ιουλίου 2020, καθώς και ιδιωτικές περιουσίες κοντά στις Κεχριές. Στον παρακάτω χάρτη διακρίνονται οι καμμένες εκτάσεις με κίτρινο χρώμα και με κόκκινα στίγματα οι ενεργές εστίες της πυρκαγιάς τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 24/07, οι οποίες σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι πλεόν ελεγχόμενες. 

meteo.gr

Στην πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας, που εκδηλώθηκε την περασμένη Τετάρτη, επιχειρούν αυτή την ώρα 300 πυροσβέστες με 86 οχήματα, 185 μέλη πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, ενώ από αέρος συντρέχουν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Βελτιώνεται η εικόνα της φωτιάς στις Κεχριές

«Η εικόνα των πυρκαγιών σε Γραμματικό Ηλείας και Κεχριές Κορινθίας βελτιώνεται συνεχώς. Με το πρώτο φως της ημέρας εναέρια μέσα πραγματοποιούν διαβροχή, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζονται δραστικά οι καύσεις σε όλη την περίμετρο της φωτιάς», επισημαίνει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, έχουν κηρυχθεί πέντε κοινότητες του Δήμου Κορινθίων, λόγω της δασικής πυρκαγιάς. Πρόκειται για τις κοινότητες ΞυλοκερίζηςΑθικίωνΓαλατακίου και Αλαμάνο. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει για έξι (6) μήνες.