Πα. Απρ 26th, 2024

Πελοπόννησος: Πως βρήκε το Λιμενικό τη μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μετά και τον εντοπισμό της μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, συγκεκριμένα 1.185 κιλών κάνναβης, από το Λιμενικό Σώμα στο Μεσσηνιακό Κόλπο, ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα, για την υπόθεση αυτή.

Όπως αναφέρει πρωινές ώρες της 8-10-2020 και στο πλαίσιο διατεταγμένης υπηρεσίας, πλωτό περιπολικό σκάφος του Λ/Χ Γυθείου, εντόπισε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος, με τρεις επιβαίνοντες, το οποίο έφερε φορτίο σκεπασμένο με μουσαμά, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα άνευ φανών ναυσιπλοΐας.

Στην προσπάθεια του περιπολικού σκάφους να το προσεγγίσει προκειμένου διενεργήσει έλεγχο, ο χειριστής ανέστρεψε πορεία, ανέπτυξε μεγαλύτερη ταχύτητα και εκμεταλλευόμενος τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη περιοχή και το σκοτάδι, απέφυγε τον εγκλωβισμό και την ακινητοποίηση του και διέφυγε.

Ενημερώθηκαν άμεσα όμορες Λιμενικές Αρχές και ενεργοποιήθηκαν προσωπικό και μέσα αυτών, προς εντοπισμό του ύποπτου σκάφους το οποίο εντοπίστηκε μεσημβρινές ώρες της 08-10-2020 ημιβυθισμένο, άνευ φορτίου και επιβαινόντων πλησίον Ακρωτηρίου Ταινάρου.

Κατά την διάρκεια των ερευνών σε δύσβατη, βραχώδη περιοχή, πλησίον Ακρ. Ταίναρου, εντός Μεσσηνιακού κόλπου, εντοπίστηκαν επιμελώς αποθηκευμένα τα κάτωθι:

Είκοσι σάκοι ταξιδίου και οκτώ διαφόρων τύπων συσκευασιών εντός των οποίων είχαν τοποθετηθεί 596 δέματα περιέχοντα ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης μεικτού βάρους 810,350 κιλών.

Τριάντα δύο συσκευασίες διαφόρων τύπων που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μεικτού βάρους 374,960 κιλών.

Το συνολικό προσδοκώμενο όφελος από τη διάθεση της ανωτέρω αναφερόμενης ποσότητας κάνναβης εκτιμάται σε 6.750.000 ευρώ.

Μεσημβρινές ώρες της 11-10-2020, συνελήφθη ύποπτος αλλοδαπός, εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην περιοχή Μαρμαρίου ανατολικής Μάνης, ο οποίος όπως απεδείχθη ήταν ένας εκ των τριών επιβαινόντων του σκάφους μεταφοράς των ναρκωτικών. Αργότερα την ίδια ημέρα, συνελήφθη έτερος αλλοδαπός συνεργός, ο οποίος είχε ταξιδέψει από την Αθήνα για να τον παραλάβει προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης.

Πρωινές ώρες στις 13-10-2020 συνελήφθησαν από στελέχη της ΔΙΔΙΝΑΛ οι δύο άλλοι αλλοδαποί επιβαίνοντες σε επαρχιακή οδό του νομού Λακωνίας.