Δε. Μάι 6th, 2024

Πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση με γονείς και εκπαιδευτικούς για το θέμα της κατάργησης και μετατροπής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου σε Πειραματικό

Κοινοποίηση ειδήσεων

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28-01-2024 στο 1ο Νηπιαγωγείο Λουτρακίου ανοιχτή συζήτηση με γονείς και εκπαιδευτικούς για το θέμα της κατάργησης και μετατροπής του 1 ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου σε Πειραματικό, ύστερα από πρόσκληση του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Κορινθίας.

Στην συζήτηση παραβρέθηκαν γονείς και εκπαιδευτικοί των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων του Λουτρακίου.

Οι γονείς ενημερώθηκαν για τα εξής:

α) οι μαθητές των Πειραματικών Σχολείων εισάγονται αποκλειστικά με ηλεκτρονική κλήρωση στην Α’ τάξη του Δημοτικού

β) η επιλογή των μαθητών γίνεται ανεξαρτήτως από τον τόπο διαμονής τους, οπότε χάνεται η εντοπιότητα και το «σχολείο της γειτονιάς».

Επομένως, τα παιδιά που δεν θα είναι στην κλήρωση μένουν εκτός σχολείου, οπότε θα τοποθετηθούν σε άλλα σχολεία όμορα της περιοχής. Τα όμορα σχολεία με τη σειρά τους, θα δουν τον αριθμό των μαθητών τους να αυξάνεται (δηλ. μπορεί να προκύψουν τμήματα με 25-26 μαθητές)

γ) Οι εκπαιδευτικοί χάνουν την οργανική τους θέση.

δ) Θεσμοθετείται η προσέλκυση χορηγών απαλλάσσοντας το κράτος από την ευθύνη λειτουργίας αυτών των σχολείων.

Οι χορηγοί μπορούν να έχουν λόγο στα προγράμματα σπουδών, αφού θα χρηματοδοτούν το σχολείο. Οι γονείς έδειξαν θορυβημένοι και δυσαρεστημένοι, διότι το θέμα του «Πειραματικού» τους είχε παρουσιαστεί ως θετική εξέλιξη για την περιοχή του Λουτρακίου.

Τελικά αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι από κοινού προσπάθειες γονέων- εκπαιδευτικών για την αποτροπή της κατάργησης του 1 ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου και της μετατροπής του σε Πειραματικό.

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Κορινθίας δεσμεύεται να συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα μαθητών και εκπαιδευτικών μέχρι την τελική δικαίωση.

Loutrakinews.gr