Πα. Μάι 3rd, 2024

Πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας του Ανοιχτού Θεάτρου Σολυγείας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 15 Ιουλίου 2023, η τελετή ονοματοδοσίας του Ανοιχτού Θεάτρου Σολυγείας. Το θέατρο έλαβε, τιμής ένεκεν, το όνομα του Δημάρχου που το οραματίστηκε και με μία ομάδα ικανών συνεργατών το κατασκεύασε και το παρέδωσε το 2008 όχι μονάχα στην Σολυγεία και στο δήμο κορινθίων αλλά σε ολόκληρη τη χώρα , το όνομα του Δημάρχου Σολυγείας τα έτη 2007-2010 Αθανάσιου Δημητρίου Τούσουλη!

«Οφείλουμε να τιμήσουμε και αυτό κάνουμε ως Δήμος κορινθίων σήμερα το Δήμαρχο Αθανάσιο Δημητρίου Τούσουλη ως ελάχιστη αναγνώριση για το έργο που οραματίστηκε και δημιούργησε, το θέατρο που σήμερα βρισκόμαστε εδώ στο Σοφικό και το οποίο φιλοξένησε, φιλοξενεί και θα φιλοξενήσει και στο μέλλον σπουδαίες παραστάσεις» τόνισε στην ομιλία και στο καλωσόρισμα του ο Δήμαρχος κορινθίων κύριος Βασίλης Νανόπουλος απονέμοντας στον Δήμαρχο Τούσουλη τιμητική πλακέτα εις ανάμνηση της τελετής ονοματοδοσίας και της αναγνώρισης του δήμου Κορινθίων στο πρόσωπό του της προσφοράς του στον τόπο του.

«Δεν ζήτησα τέτοια τιμή όμως απλόχερα μου την προσφέρετε και σας ευχαριστώ όλους! Το θέατρο που βρισκόμαστε σήμερα έγινε με πολύ κόπο, πολλή δουλειά και με την συνεισφορά πολλών ανθρώπων» ανέφερε ο κ.Τούσουλης καταθέτοντας το ιστορικό του έργου και ευχαριστώντας έναν προς έναν όσους συνετέλεσαν στην δημιουργία του θεάτρου. Παρότρυνε δε τον σημερινό δήμαρχο κ.Βασίλη Νανόπουλο να προχωρήσει στην υλοποίηση του εξωτερικού πάρκινγκ ενός έργου που ουσιαστικά θα ολοκληρώσει το θέατρο της Σολυγείας.

Για δικαίωση ενός δημάρχου που αγωνίστηκε για τον τόπο του μίλησε εκ βήματος ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας  συγχαίροντας τον δήμο Κορινθίων για την απόδοση της τιμής. Ο κ.Γρηγόρης Ρωτίδης, αντιδήμαρχος τότε στο πλευρό του Αθανάσιου Τούσουλη μνημόνευσε τα γεγονότα μιλώντας για ιστορική ημέρα ενώ ο κ.Απόστολος Παπαφωτίου, αντινομάρχης τότε Πολιτισμού αναφέρθηκε στην συνεργασία με τον Δήμαρχο, το ήθος και την αγωνιστικότητα του και βεβαίως την καθοριστική χορηγία του για την ολοκλήρωση του θεάτρου. Εκ βήματος εύσημα απένειμε και ο Γιάννης Γκεζερλής, τον οποίον είχε διαδεχθεί στην δημαρχία της Σολυγείας ο  Θανάσης Τούσουλης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός πολιτισμού κ. Χρίστος Δήμας, οι Αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας κ.κΒυτινιώτης , Γκιολής  και Κόρκα, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κορινθίας Χαράλαμπος Τετράδης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Ζαχαριάς, Πούρος, Καρσιώτης και Γκεζερλής, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κορίνθου Αντώνης Κυριαζής,

ο πρώην Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, Περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, ο πολιτευτής από το Σοφικό κύριος Γιώργος Φερετζάνης, ο πρόεδρος του Δημοτικού λιμενικού ταμείου Κορίνθου Παναγιώτης Λαζόπουλος ο αντιπρόεδρος του κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου κορινθίων Μιχάλης Παρασκευάς, οι συνεργάτες του δημάρχου κ.Τούσουλη που συνέβαλαν καθοριστικά στην υλοποίηση του έργου, ο τότε αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ.Απόστολος Παπαφωτίου και βεβαίως κάτοικοι της Σολυγείας!

Η τελετή ολοκληρώθηκε μουσικά, με τον Στέλιο Μπικάκη και τους εξαιρετικούς μουσικούς του.