Τρ. Μάι 7th, 2024

Πώς να νοικιάσετε ένα οικονομικό αυτοκίνητο;

Κοινοποίηση ειδήσεων

12 συμβουλές και οι απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις σας για την ενοικίαση αυτοκινήτου.

Θέλετε να νοικιάσετε ένα αμάξι για τις ανάγκες σας χωρίς όμως να χρειαστεί να δώσετε πολλά χρήματα; Υπάρχουν μερικά πρακτικά τρικ που μπορούν να σας βοηθήσουν να εξασφαλίσετε μια καλύτερη τιμή στην ενοικίαση του αυτοκίνητου σας. Καταρχάς, είναι προτιμότερο να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων, καθώς αυτό συνεπάγεται χαμηλότερες τιμές.

Επιπλέον, μπορείτε πολύ εύκολα και γρήγορα να συγκρίνετε τις τιμές ενοικίασης από διάφορες εταιρείες στην ιστοσελίδα του https://www.car24.gr και να βρείτε το όχημα αλλά και τις τιμές που σας εξυπηρετούν καλύτερα.

Είτε νοικιάζετε ένα αμάξι για ένα 24ωρο είτε για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, υπάρχει η δυνατότητα να βρείτε καλές εκπτώσεις και προσφορές που δεν θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό σας. Έτσι θα έχετε τη δυνατότητα να αξιοποιήσετε τα χρήματα σας κάπου αλλού όπως αξιοθέατα, γεύματα ή και δραστηριότητες.

12 Συμβουλές για Οικονομική Ενοικίαση Αυτοκινήτου

Υπάρχει κάτι καλύτερο από το να εξοικονομείτε χρήματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας; Η ενοικίαση ενός αυτοκινήτου είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να απολαύσετε το ταξίδι σας καθώς προσφέρει άνεση και ελευθερία.

Παρακάτω ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματά όταν έρθει η στιγμή να κλείσετε το αυτοκίνητο που θέλετε να νοικιάσετε!

# Χρησιμοποιήστε μια διαδικτυακή πλατφόρμα σύγκρισης.

Οι έμπειροι ταξιδιώτες γνωρίζουν καλά ότι η έρευνα είναι το κλειδί! Είναι σημαντικό να ψάξετε ποια εταιρεία ενοικίασης προσφέρει την καλύτερη τιμή και τα περισσότερα προνόμια. Σίγουρα η αναζήτηση σε πολλούς ιστότοπους μπορεί να είναι κουραστική, υπάρχει όμως μια λύση: το Car24 όπου θα βρείτε ενοικίαση αυτοκινήτου από μόλις 9 ευρώ την ημέρα με δωρεάν μικτή ασφάλεια και χωρίς να χρειάζεται πιστωτική κάρτα.

# Εξασφαλίστε μια Οικονομική Ενοικίαση Αυτοκινήτου εκ των προτέρων

Η προκράτηση ενός αυτοκινήτου είναι μια πολύ έξυπνη κίνηση καθώς θα σας εξασφαλίσει καλές τιμές αλλά και την βεβαιότητα ότι θα υπάρχει διαθέσιμο το αυτοκίνητο που επιθυμείτε. Όσο πιο νωρίς το κλείσετε, τόσα περισσότερα χρήματα θα εξοικονομήσετε.

Όλα σχετίζονται με τον γνωστό κανόνα της προσφοράς και της ζήτησης. Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία του ταξιδιού σας, αυξάνεται η πιθανότητα να είναι κρατημένα τα διαθέσιμα αυτοκίνητα. Αυτό σημαίνει ότι οι επιλογές σας μπορεί να είναι περιορισμένες και οι τιμές να αυξηθούν.

Η κράτηση εκ των προτέρων όχι μόνο σας προσφέρει περισσότερες επιλογές, αλλά επίσης σας δίνει την ευκαιρία για πιο οικονομικές τιμές!

# Σχεδιάστε τη Διαδρομή σας

Έχετε σκεφτεί τις διαδρομές που θα κάνετε με το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό σας; Σκέφτεστε να επισκεφθείτε γειτονικές πόλεις ή πάρκα; Πολλοί ταξιδιώτες επιλέγουν να νοικιάσουν αμάξι μόνο για μία ή δύο ημέρες όταν βρίσκονται σε κάποιο προορισμό. Έχετε στα υπόψιν σας όμως ότι όσες περισσότερες μέρες έχετε το αυτοκίνητο στη κατοχή σας τόσο καλύτερη τιμή μπορεί να εξασφαλίσετε. Σκεφτείτε ότι με τα χρήματα που θα περισσέψουν θα μπορέσετε να καλύψετε τα έξοδα των καυσίμων σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, για παράδειγμα.

# Ερευνήστε τα Πρόσθετα Έξοδα εκ των προτέρων

Μπορείτε να προσθέσετε στην ενοικίασή σας αυτοκινήτου μια σειρά πρόσθετων υπηρεσιών, όπως GPS, παιδικά καθίσματα, επιπλέον οδηγούς και άλλα παρόμοια. Κάθε μία από αυτές τις πρόσθετες υπηρεσίες έχουν το δικό τους κόστος, οπότε αν θέλετε να γνωρίζετε ακριβώς πόσα χρήματα θα ξοδέψετε για την ενοικίαση του αυτοκινήτου υπολογίστε και αυτά τα κόστη πριν κάνετε την κράτηση. Με αυτό τον τρόπο, θα αποφύγετε απροσδόκητες χρεώσεις και θα καθορίσετε ακριβώς ποιες πρόσθετες υπηρεσίες είναι απαραίτητες για το ταξίδι σας.

# Ανακαλύψτε Προγράμματα Ανταμοιβής και Μίλια

Τα προγράμματα ανταμοιβής και τα μίλια που συγκεντρώνονται και σχετίζονται με τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων αποτελούν ένα ακόμα κίνητρο για να απολαμβάνετε ακόμα περισσότερα ταξίδια.

Ορισμένες εταιρείες ενοικίασης συνεργάζονται με προγράμματα μιλίων αεροπορικών εταιρειών ή άλλες ανταμοιβές, επιτρέποντάς σας να συγκεντρώσετε ακριβώς τους ίδιους πόντους ή μίλια όταν νοικιάζετε ένα αυτοκίνητο. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι ένας διπλός τρόπος για να αξιοποιήσετε τα πλεονεκτήματα και να αυξήσετε την αξία των ταξιδιών σας. Απλώς βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τις λεπτομέρειες των προγραμμάτων ανταμοιβής ή μιλίων που υπάρχουν στην αγορά.

# Επιλέξτε την Προγραμματισμένη Επιστροφή

Όταν επιλέγετε την προγραμματισμένη επιστροφή, μπορείτε να καθορίσετε την ακριβή ημερομηνία, ώρα και το συγκεκριμένο σημείο όπου θέλετε να επιστρέψετε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό σας. Δεν χρειάζεται πλέον να περιμένετε, καθώς το προσωπικό της ενοικίασης θα είναι έτοιμο να παραλάβει το αυτοκίνητο σας ακριβώς σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά σας.

Η προγραμματισμένη επιστροφή μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά, ειδικά αν βρίσκεστε σε πολυσύχναστα μέρη, όπως είναι τα αεροδρόμια. Εκεί, η εταιρεία ενοικίασης μπορεί να έχει μια ομάδα που ασχολείται αποκλειστικά με τις προγραμματισμένες επιστροφές και θα σας περιμένουν στο πάρκινγκ.

# Επιλογή μικρών Αυτοκινήτων

Τα μικρά αυτοκίνητα έχουν ένα πλεονέκτημα: συνήθως είναι η πιο οικονομική επιλογή, κάτι που τα καθιστά ιδανικά. Είναι μια ευκαιρία για να εξοικονομήσετε χρήματα ενώ απολαμβάνετε το ταξίδι σας.

Παρ’ όλα αυτά, θυμηθείτε να προσαρμόσετε την επιλογή σας στις ανάγκες του συγκεκριμένου ταξιδιού σας. Εάν πρόκειται για μια οικογενειακή εκδρομή ή αν χρειάζεστε επιπλέον χώρο για αποσκευές, σκεφτείτε για το αν αυτή η επιλογή ανταποκρίνεται στις ανάγκες της περιπέτειάς σας.

# Η πολιτική καυσίμων

Οι περισσότερες εταιρείες ενοικίασης ζητούν να επιστρέψετε το όχημα με τα καύσιμα περίπου μέχρι την μέση, την ίδια ποσότητα δηλαδή με την οποία σας το παραδίδουν. Όταν παραλάβετε το όχημα σας ελέγξτε την ποσότητα καυσίμων, αν σας βοηθά βγάλτε μια φωτογραφία με το κινητό σας την ένδειξη και φροντίστε να γεμίσετε το ρεζερβουάρ αναλόγως πριν επιστρέψετε το αυτοκίνητο σας. Αν παραδώσετε το αυτοκίνητο και το ρεζερβουάρ είναι άδειο η εταιρεία θα σας χρεώσει για τα καύσιμα που υπολείπονται, μπορεί όμως να είναι πιο ακριβό από ότι αν πηγαίνατε μόνοι σας στο βενζινάδικο.

# Ευέλικτες Ημερομηνίες

Μια μικρή αλλαγή στις ημερομηνίες του ταξιδιού μπορεί να έχει σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις. Η μετατόπιση του ταξιδιού κατά μία ή δύο ημέρες μπορεί να οδηγήσει σε εξοικονόμηση χρημάτων. Εάν σκοπεύετε να ταξιδέψετε με το αυτοκίνητό σας, μια μικρή αλλαγή στο πρόγραμμά σας μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα. Το κόστος της ενοικίασης αυτοκινήτου μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την ημέρα. Επομένως, πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας, σκεφτείτε να προσαρμόσετε το πρόγραμμά σας για να εκμεταλλευτείτε τις οικονομικές ευκαιρίες.

# Αποφύγετε τις Ενοικιάσεις στο Αεροδρόμιο

Η παραλαβή και παράδοση του αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο μπορεί να σας κοστίζει περισσότερο σε σύγκριση με κάποια άλλη τοποθεσία. Οι ενοικιάσεις εκτός αεροδρομίου συνήθως δεν έχουν πρόσθετες επιβαρύνσεις.

# Ερευνήστε την Πολιτική Ακύρωσης

Έχετε κλείσει την ενοικίαση του αυτοκινήτου σας αλλά η ζωή είναι απρόβλεπτη και τα σχέδια αλλάζουν. Εδώ είναι που η πολιτική ακύρωσης θα σας φανεί πολύ χρήσιμη. Για αυτό το λόγο ελέγξτε προσεκτικά τους όρους – υπάρχει περιθώριο ακύρωσης χωρίς χρέωση; Αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαβάσετε την πολιτική ακύρωσης της εταιρείας πριν κάνετε την κράτηση του αυτοκινήτου.

Συχνές Ερωτήσεις για την Ενοικίαση Αυτοκινήτου

# Γιατί οι Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων είναι τόσο Ακριβές;

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που έχουν προκαλέσει τις αυξήσεις των τιμών στην ενοικίαση αυτοκινήτου. Καταρχάς, η πανδημία έχει επηρεάσει την αλυσίδα εφοδιασμού, με αποτέλεσμα να υπάρχουν λιγότερα διαθέσιμα αυτοκίνητα. Έπειτα, η αυξημένη ζήτηση για ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα έχει επίσης σαν αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών. Ο πληθωρισμός επίσης επηρεάζει τις τιμές και στην ενοικίαση αυτοκινήτων.

# Πόσο Κοστίζει η Ενοικίαση ενός Αυτοκινήτου για μία Ημέρα;

Το κόστος ποικίλλει ανάλογα με τον προορισμό και τις ανάγκες σας, αλλά συνήθως κυμαίνεται από περίπου 15 ευρώ την ημέρα για ένα μικρό αυτοκίνητο και ανεβαίνει ανάλογα με τον τύπο του οχήματος που επιλέγετε.

# Ποιος είναι ο πιο οικονομικός τρόπος να κλείσετε ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο;

Να κάνετε την κράτηση σας μέσω του car24.gr όπου σας προσφέρει προσιτές επιλογές με πλήρη κάλυψη και χωρίς να χρειάζεστε πιστωτική κάρτα.

# Είναι πιο οικονομικό να νοικιάσετε αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο ή από το ξενοδοχείο;

Στο αεροδρόμιο, η ευκολία συνήθως συνοδεύεται από κάποιο επιπλέον κόστος. Είναι σαν να πληρώνετε κάτι παραπάνω για να έχετε την άνεση της παραλαβής από εκεί. Το να έχετε το αυτοκίνητο σας στο ξενοδοχείο μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο οικονομικό.

# Πρέπει να αγοράσω ασφάλεια ενοικίασης αυτοκινήτου;

Ναι! Είναι απαραίτητο. Και εμείς σας προτείνουμε να επιλέξτε πλήρη ασφάλιση για να μην βρεθείτε με πρόσθετες χρεώσεις για μια γρατζουνιά. Δείτε το σαν ένα αντικείμενο προστασίας σε περίπτωση ανάγκης – καλύτερα να το έχετε και να μην το χρειαστείτε παρά το αντίθετο.

# Πόσο νωρίτερα πρέπει να κλείσω ένα αυτοκίνητο για να εξασφαλίσω καλύτερη τιμή;

Καλό είναι να προγραμματίσετε και να κλείσετε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο όσο το δυνατόν νωρίτερα. Αμέσως μόλις ολοκληρώσετε τις κρατήσεις για το ξενοδοχείο και τα αεροπορικά ή ακτοπλοϊκά εισιτήρια σας κλείστε και το όχημα σας για να εξασφαλίσετε όσο το δυνατόν καλύτερες τιμές.

Ελπίζουμε ότι οι συμβουλές μας για φθηνή ενοικίαση αυτοκινήτου να σας βοηθήσουν να κάνετε τις σωστές επιλογές για το επόμενο ταξίδι σας. Το κατάλληλο αυτοκίνητο μπορεί να κάνει τη διαφορά στον προϋπολογισμό και την ευχαρίστηση του ταξιδιού σας. Θυμηθείτε πάντα να ερευνάτε, να συγκρίνετε τιμές και όρους, και να είστε επίμονοι στην προσπάθειά σας να βρείτε την καλύτερη δυνατή συμφωνία.

Είτε πρόκειται για ένα ταξίδι με την οικογένεια, ένα ρομαντικό ταξίδι για δύο, είτε απλώς μια περιπέτεια μόνοι σας, η ενοικίαση αυτοκινήτου μπορεί να κάνει τη διαφορά. Με τη σωστή προετοιμασία και την εφαρμογή των συμβουλών μας, μπορείτε να απολαύσετε το ταξίδι σας χωρίς να επιβαρύνετε υπερβολικά τον προϋπολογισμό σας.

Ευχόμαστε καλό ταξίδι και αξέχαστες εμπειρίες με το ενοικιασμένο αυτοκίνητό σας!