Δε. Μάι 6th, 2024

Σήμερα νέα μεταθανάτια εξέταση για το θάνατο της 33χρονης Φιλιώς

Κοινοποίηση ειδήσεων

Παραμένει άλυτος γρίφος ο θάνατος της 33χρονης Φιλιώς Μπαλάφα-Λέκκα από το Χιλιομόδι Κορινθίας, μητέρας δύο παιδιών, η οποία έσβησε την περασμένη Τρίτη στο Νοσοκομείο Λάρνακας, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της, που έχει καταγγείλει ιατρική αμέλεια.

Η νέα μεταθανάτια εξέταση επί της σορού της, αναμένεται να διενεργηθεί σήμερα στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου Λευκωσίας, στην παρουσία του ιατροδικαστή της οικογένειας Πανίκου Σταυριανού. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων, που πιστεύεται ότι θα ρίξουν φως στα αίτια θανάτου της 33χρονης, εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμα σε ένα μήνα. 

Στις 12:30, εν τω μεταξύ, συγγενείς και φίλοι της οικογένειας θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο Λάρνακας, αντιδρώντας, όπως καταγγέλθηκε και στην Αστυνομία, στην καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στη νοσηλεία της άτυχης κοπέλας. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δριμύ «κατηγορώ» οικογένειας 33χρονης κατά ΤΑΕΠ Λάρνακας

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου στις 8:00 το πρωί, η κοπέλα είχε μεταφερθεί με πόνους στο σώμα, στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Λάρνακας. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στην Αστυνομία ο σύζυγός της, υπήρξε καθυστέρηση δύο ωρών στη νοσηλεία της. Λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας της, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, όπου λίγο πριν τις 5:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, εξέπνευσε. Η κοπέλα, η οποία σύμφωνα με την οικογένειά της είχε ιστορικό θρομβοφιλίας, είχε εμβολιαστεί κατά της Covid, 20 μέρες πριν το θάνατό της.  

Οι έρευνες της Αστυνομίας αναφορικά με την υπόθεση διενεργούνται σε δύο επίπεδα. Οι ανακριτές του Σταθμού Κιτίου, κατ’ αρχάς διερευνούν κατά πόσον έπρεπε να επιτραπεί στην 33χρονη, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, να εμβολιαστεί, εφόσον σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο σύζυγός της, είχε διαγνωστεί στην Ελλάδα με θρομβοφιλία. Γι’ αυτό το λόγο έχει ζητηθεί ιατρικό πιστοποιητικό από την οικογένεια, που να καταδεικνύει πως η 33χρονη είχε θρομβοφιλία. 

Το δεύτερο επίπεδο της αστυνομικής έρευνας, επικεντρώνεται στους χειρισμούς που έγιναν στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών και στα υπόλοιπα τμήματα του Νοσοκομείου Λάρνακας, που ασχολήθηκαν με την περίθαλψη της 33χρονης, καθώς και στις ενέργειες του ιδιώτη γιατρού που την εξέτασε.

Σε αυτό το στάδιο λαμβάνονται συμπληρωματικές καταθέσεις για την υπόθεση και θα ακολουθήσουν αυτές των γιατρών που την εξέτασαν. 

www.philenews.com