Σα. Μάι 4th, 2024

Σε κρίσιμη κατάσταση, καμένα και τυφλά, τρία σκυλάκια που διασώθηκαν από τις περιοχές της φωτιάς

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την ώρα που κάποιοι εθελοντές δίνουν μάχη στις πυρόπληκτες περιοχές να σώσουν όσα καμένα ζώα μπορούν, κάποιοι άλλοι καθισμένοι στον καναπέ τους κρίνουν και λένε διάφορα για αυτούς τους ανθρώπους που ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Ναι κύριοι, εσείς που κρίνετε και λέτε αρλούμπες υπάρχει και η λέξη εθελοντισμός στο λεξιλόγιο μερικών ανθρώπων. Αλλά δεν θα ασχοληθούμε μαζί σας. Το πολύ καθισιό στον καναπέ έχει παρενέργειες. Το έχουμε ξαναπεί.

Η ομάδα του Αδέσποτου Παλμού- Stray Pulse- Φιλοζωικό Σωματείο Μεγάρων Αδέσποτος Παλμός – Stray Pulse βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στις περιοχές της φωτιάς. Ήταν δύσκολο να πλησιάσουν κάποια μέρη, καθώς ήταν αποκλεισμένα, αλλά κατάφεραν να πάνε σε πολλά. Και να βοηθήσουν πολλά πλάσματα.

Η κατάσταση που αντίκρυσαν ήταν το λιγότερο που μπορούμε να πούμε θλιβερή. Παντού καμένα ζώα, πολλά αφημένα στην τύχη τους. Και αρκετά δεμένα. Κάηκαν δεμένα με φριχτό τρόπο.

Τρία από τα ζωάκια που διέσωσαν και μετέφεραν σε κτηνιατρική κλινική είναι τα σκυλάκια της φωτογραφίας. Το πρώτο είναι δυστυχώς σε κρίσιμη κατάσταση. Πιθανόν έχει χάσει την όρασή του από τη θερμότητα της φωτιάς. Δεν έχει δύναμη και δεν μπορεί να φάει. Παίρνει φάρμακα μέσω ενέσεων. Το δεύτερο σκυλάκι έχει και αυτό πολλά εγκαύματα και κάψιμο στα γεννητικά όργανα. Το τρίτο είναι και αυτό χάλια. Δεν τρώει και δεν πίνει.

Η ομάδα του Αδέσποτου Παλμού αναφέρει:

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως την οργάνωση Greek Animal Rescue όπου ανέλαβε τη νοσηλεία των ζώων και την Dogs’ Voice και Elena Dede που με την πλατφόρμα θα φιλοξενηθούν τα ζωάκια που βρίσκονται στην κλινική και όλα όσα βρέθηκαν και θα βρεθούν στις πυρόπληκτες περιοχές. Όλα τα ζώα έχουν ελεγχθεί για microchip. Κανένα από αυτά δεν έχει..

Τέλος, κάποιοι θέλησαν να αναφέρουν πως τα ζώα που διασώθηκαν θα πάνε στο εξωτερικό για υιοθεσίες κτλ κτλ. Η απάντηση είναι η εξής:Όταν βρήκαμε τα πρώτα πυρόπληκτα, έπρεπε να νοσηλευτούν αμέσως και να πάνε σε κλινική. Οι γιατροί, που θα έκαναν αφιλοκερδώς την όποια βοήθεια για τα πυρόπληκτα, είχαν και τη δουλειά τους και μας έλεγαν να τα πάμε σε κάποιο μετέπειτα χρόνο, όπου για εμάς ήταν αδύνατο γιατί βρίσκαμε συνέχεια ζώα. Ήμασταν φορτωμένοι με εξοπλισμούς και τα ζώα έπρεπε να φύγουν άμεσα. Επικοινωνήσαμε λοιπόν με μέλος της GAR και αμέσως δέχτηκαν όποιο πυρόπληκτο χρειαζόταν άμεση νοσηλεία θα το αναλάμβαναν. Και έτσι και έγινε και τους ευχαριστούμε από καρδιάς. Δεν μιλήσαμε για καμία Υιοθεσία!! Παρόλα αυτά επειδή συνεργαζόμαστε με 2 οργανώσεις της Αγγλίας και είναι πάντα δίπλα μας, θα θέλαμε να πούμε το εξής: Παντού σε όλο το κόσμο υπάρχει μια οικογένεια για κάθε ψυχή!!! Ας σταματήσει πια αυτός ο πόλεμος.. Ο πόνος των ζώων που κάποιοι θέλησαν να τον αμαυρώσουν για να κάνουν κάποιοι LIKE είναι ντροπή. Εμείς σαν σωματείο θα συνεχίσουμε να έχουμε συνεργασία με οργανώσεις και σαφώς είμαστε εθελοντές ενεργοί και όχι λασπολόγοι του Facebook . Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την εμπιστοσύνη και την στήριξή σας .. Με εκτίμηση

Η ομάδα

ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ ΠΑΛΜΟΣ – STRAY PULSE

Φιλοζωικό Σωματείο Μεγάρων

Εμείς έχουμε να πούμε τρία πράγματα: α. Ευχαριστούμε τους ανθρώπους που πήγαν στα μέρη αυτά και διέσωσαν ζώα. Είτε το θέλετε είτε όχι κάποιοι, αυτοί είναι οι λεγόμενοι ήρωες της διπλανής πόρτας.

β. Εσείς που δεν μπορέσατε να κάνετε έστω ένα like- μισό δευτερόλεπτο θα σας έπαιρνε- και επίσης λέτε διάφορα για όλον αυτόν τον αγώνα μας κάνετε σαφές ότι τα ζώα αυτά δεν έπρεπε να σωθούν. Θα ήταν καλύτερο, για εσάς, να καούν. Το πρόβλημα του Έλληνα είναι ακριβώς αυτό. Δεν θέλει ο ίδιος να αποκτήσει κατσίκα. Θέλει να πεθάνει του γείτονα. Από χωριό, λίγο πολύ είμαστε όλοι. Θα το έχετε ακούσει.

και γ. Μακάρι όλοι να ήξεραν τι έχει κάνει και πόσο έχει βοηθήσει και συνεχίζει να βοηθάει η GAR ( Greek Animal Rescue), μια βρετανική οργάνωση που έχει δημιουργηθεί για να σώζει ζώα της χώρας μας.

Το σκυλάκι στην πάνω φωτογραφία είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Έχει τυφλωθεί.

Το ψυχάκι αυτό έχει πολλά εγκαύματα, κάψιμο στα γεννητικά όργανα και μάλλον τυφλό

Τυφλό, δεν τρώει ούτε πίνει

Πηγή: petpet.news