Σα. Απρ 27th, 2024

Σημαντική διάκριση μαθητών από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ομάδα μαθητών από την Περιφέρεια Πελοποννήσου απέσπασε χάλκινο μετάλλιο κατακτώντας την τρίτη θέση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2023 – World Robot Olympiad, που με θέμα “Συνδέοντας τον κόσμο” έλαβε χώρα στον Παναμά τις προηγούμενες ημέρες -από τις 7 έως τις 9 Νοεμβρίου, ειδικότερα.

Πρόκειται για την την ομάδα BitLab από την Καλαμάτα, την οποία αποτελούσαν οι Γιώργος Αθανασίου, ο Κωνσταντίνος Κούμανης και Παναγιώτης Στυλιανόπουλος -που ξεχώρισαν στην κατηγορία τους, στο πλαίσιο της πιο πάνω διεθνούς οργάνωσης, στην οποία μετείχαν 451 ομάδες από 90 χώρες.

Συνολικά η Ελλάδα απέσπασε στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2023 – World Robot Olympiad, δύο χάλκινα μετάλλια, μία 4η και μία 8η θέση.

Με αφορμή την σημαντική διάκριση που απέσπασε η ομάδα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας δήλωσε:

“Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση για την σε παγκόσμιο επίπεδο επιτυχία των παιδιών από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, από τη Μεσσηνία, στον τομέα των τεχνολογιών αιχμής. Θερμά συγχαρητήρια στην χρυσή μας νεολαία που θα φέρει ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα. Εύχομαι τον δρόμο των παιδιών αυτών να τον ακολουθήσουν και πολλά άλλα”.