Πα. Απρ 26th, 2024

Σπάρτη: Συνάντηση Μηταράκη – Κρητικού για τη δομή φιλοξενίας προσφύγων

Κοινοποίηση ειδήσεων

Συνάντηση με τον Υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου Νότη Μηταράκη μετά και τις εξελίξεις στη δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στη Σπάρτη, πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός.

Συνολικά στη δομή του Sparta Inn φιλοξενούνται σήμερα 230 πρόσφυγες, ενώ οι 178 έχουν ήδη λάβει άδεια διαμονής.

Από τους 178 οι 137 αναμένουν τις αμέσως επόμενες μέρες τα διαβατήριά τους, ενώ οι υπόλοιπο 41 θα καταθέσουν το προσεχές διάστημα την αίτηση για απόκτηση διαβατηρίου. Ενώ 15 από αυτούς, δεν έχουν ακόμα πραγματοποιήσει καμία ενέργεια και αίτηση, αλλά μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου, θα υπάρξει μέριμνα και για αυτούς», δηλώνει ο κ. Κρητικός.

Όπως υπογραμμίζει ο βουλευτής, «στις 31 Δεκεμβρίου 2020 ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Filoxenia» ενώ στις 26 Φεβρουαρίου θα ολοκληρωθεί και η δίμηνη παράταση που δόθηκε από το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης σε 15 πανελλαδικά δομές φιλοξενίας μεταξύ των οποίων και της Σπάρτης.

Σταδιακά και μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, οι πρόσφυγες που έχουν αποκτήσει άδεια διαμονής θα αποχωρήσουν από τη δομή και θα προχωρήσουν σε αυτόνομη ενοικίαση μισθίου, σε κάποιο μεγάλο κέντρο της επικράτειας, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν και στο πρόγραμμα «HELIOS» όπου θα μπορούν να λάβουν επιδότηση για το ενοίκιο τους».