Πα. Μάι 3rd, 2024

Τομεακή Επιτροπή Κορινθίας ΚΚΕ και Γραμματεία Εμπορίου και Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ αποχαιρετούν με βαθιά θλίψη τη Ρεγγίνα Αντωνέλου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η Τομεακή Επιτροπή Κορινθίας του ΚΚΕ και η Γραμματεία Εμπορίου και Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ αποχαιρετούν με βαθιά θλίψη τη Ρεγγίνα Αντωνέλου

Αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τη σ. Ρεγγίνα Αντωνέλου

Tη συντρόφισσα Ρεγγίνα Αντωνέλου, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, αποχαιρετά η Τομεακή Επιτροπή Κορινθίας του ΚΚΕ, εκφράζοντας τα θερμά της συλλυπητήρια στους τέσσερις γιους της Βαγγέλη, Στέφανο, Θανάση και Μάκη και στους λοιπούς συγγενείς της.

Η σ. Ρεγγίνα γεννήθηκε το 1967 στην Αττική όπου ήρθε από τα μαθητικά της χρόνια σε επαφή με την ΚΝΕ. Σε μικρή ηλικία μετακόμισε στους Αγίους Θεοδώρους ξεκινώντας την οικογένεια της.

Εκεί δραστηριοποιήθηκε στο εργατικό κίνημα. Ήταν πρόεδρος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Βρισκόταν μπροστά σε όλους τους αγώνες, υπερασπίζοντας το δίκιο των αδυνάτων ενώ παράλληλα έδινε τη μάχη της βιοπάλης αναγκασμένη να κάνει δύο και τρεις δουλειές για να μπορέσει να μεγαλώσει τους τέσσερις γιους της. Δούλεψε για χρόνια σε συσκευαστήρια της περιοχής μας και το τελευταίο διάστημα εργαζόταν σαν σχολική καθαρίστρια.

Μέχρι και την τελευταία της μέρα υπηρετούσε το Κόμμα από διάφορες θέσεις. 

«Αντίο συντρόφισσα… Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη» αναφέρει η ΤΕ Κορινθίας.

Με μεγάλο πόνο και θλίψη η Γραμματεία Εμπορίου και Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ αποχαιρετά τη Ρεγγίνα Αντωνέλου που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σημειώνοντας: 

«Μέσα από τις διάφορες ευθύνες στο σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων της Κορίνθου και το τελευταίο διάστημα ως πρόεδρος αυτού, η συναδέλφισσα ανταποκρίθηκε με επιτυχία σε όλα τα καθήκοντα που της ανατέθηκαν.

Δραστήρια συναδέλφισσα με διαρκή ανησυχία η Ρεγγίνα βρισκόταν μπροστά στους εργατικούς αγώνες της περιοχής και των κλάδων που εργάστηκε. Τα τελευταία χρόνια είτε ως εποχιακή εργάτρια στα συσκευαστήρια είτε στη σχολική καθαριότητα, η συναδέλφισσα Ρεγγίνα με την αταλάντευτη και την πρωτοπόρα δράση της συνέβαλε με όλες τις δυνάμεις της, στον αγώνα για το δίκιο της εργατικής τάξης.

Το προσωπικό της παράδειγμα, η ακούραστη δράση της, η προσπάθεια να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της ζωής μέσα από τον οργανωμένο, συλλογικό, ταξικό αγώνα αφήνει σε όλους μας ισχυρή κληρονομιά και όπλο.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους τέσσερις γιους της Βαγγέλη, Στέφανο, Θανάση και Μάκη, στους οικείους και στους συναδέλφους της».

Τα θερμά του συλλυπητήρια εκφράζει και ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κορινθίας, του οποίου υπήρξε πρόεδρος. 

«Πάντα σαν εργαζόμενη η Ρεγγίνα, είτε ως απλό μέλος του Σωματείου μας, είτε τα τελευταία χρόνια από τη θέση της προέδρου πρωτοστατούσε στην οργάνωση των εργαζομένων για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Αποκάλυπτε στις συναδέλφισσές της, στα συσκευαστήρια, την σημασία που έχει ο οργανωμένος αγώνας για να εξασφαλίζονται τα μεροκάματα, οι υπερωρίες και όλα τα ένσημα για πλήρη ασφάλιση.

Διεκδικούσε μαζί με τις συναδέλφισσές της, σχολικές καθαρίστριες, μόνιμη εργασία με συγκροτημένα δικαιώματα και προσλήψεις ώστε να στελεχωθούν τα σχολεία μας με το απαραίτητο προσωπικό ώστε να εξασφαλίζεται η καθαριότητα και η υγιεινή των παιδιών μας και του εκπαιδευτικού προσωπικού».