Πα. Απρ 26th, 2024

Τοπικό lockdown και αυξημένα μέτρα για την επιθετική έξαρση του κορονοϊού-Έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό

Κοινοποίηση ειδήσεων

Τοπικό lockdown και αυξημένα μέτρα για την επιθετική έξαρση του κορονοϊού-Έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.

Συνεχίζεται η επιθετική έξαρση του κορονοϊού στη χώρα μας, η οποία συνοδεύεται από έκρηξη κρουσμάτων, γεγονός που οδήγησε κυβέρνηση και Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων να ανακοινώσουν τοπικό lockdown στην Καστοριά και αυξημένα μέτρα σε Γιάννενα και Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, Λάρισας και Σέρρες. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με θέμα την έξαρση της πανδημίας. Εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος σήμερα θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Η δραματική πορεία της πανδημίας αποτυπώνεται στην τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ στην οποία καταγράφονται 865 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 331 εντοπίζονται στην Αττική και τα 181 στη Θεσσαλονίκη, 86 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ έχουμε ακόμα 6 καταγεγραμμένους θανάτους.

Αποφασίστηκε η αύξηση του επιπέδου προληπτικών μέτρων σε 5 περιοχές και η ένταξη τους σε πορτοκαλί και κόκκινο συναγερμό.

Η Καστοριά περνάει από πορτοκαλί σε κόκκινο συναγερμό, που σημαίνει ότι είναι υποχρεωτική η μάσκα παντού, απαγορεύονται οι συναθροίσεις, αναστέλλεται η λειτουργία των εστιατορίων και των κέντρων διασκέδασης, κλείνουν τα καταστήματα, ενώ στους χώρους λατρείας επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα στις τελετές με υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Θεσσαλονίκη, Βοιωτία και Λάρισα περνάνε από κίτρινο σε πορτοκαλί συναγερμό και οι Σέρρες από πράσινο σε πορτοκαλί!
Τα περιοριστικά μέτρα προβλέπουν υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και εξωτερικούς με συγχρωτισμό, επιτρέπονται οι συναθροίσεις έως 9 άτομα με χρήση μάσκας, επιτρέπονται έως 4 άτομα ανά τραπέζι σε εστίαση και κέντρα διασκέδασης, τα καταστήματα εστίασης και οι χώροι διασκέδασης θα κλείνουν τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί, τα καταστήματα λιανικής θα λειτουργούν με μάσκες και περιορισμούς με βάση το εμβαδόν, ενώ στους χώρους λατρείας επιτρέπονται έως 50 άτομα με μάσκες.