Τρ. Απρ 30th, 2024

Το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα: Φως στην Κορινθιακή Κοινωνία και Πνοή στις Τέχνες Πανελλαδικά (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα αποτελεί το αντίδοτο στην ευτελή και εύπεπτη τέχνη, παρότι δεν την κατακρίνει ωστόσο προσπαθεί να συστήσει στο κοινό και την κλασική, ελιτίστικη πλευρά της τέχνης, είτε πρόκειται για μουσική είτε πρόκειται για την εικαστική τέχνη.  Δεν είναι τυχαίο ότι έχει καθιερωθεί ως Πρότυπο Πολιτιστικό Κέντρο που παρέχει υψηλού επιπέδου καλλιτεχνική παιδεία, έχοντας προσελκύσει τους σπουδαιότερους Έλληνες μουσικούς και καλλιτέχνες ως εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ιδιαίτερο μέλημα του Ιδρύματος αποτελεί η διάδοση του φιλοσοφικού και συγγραφικού έργου του ιδρυτή του, Νικόλαου Καλογερόπουλου, και η επιβοήθηση έκδοσης βιβλίων και συγραμμάτων σχετικών με το έργο του παράλληλα με τη δημιουργική συναναστροφή με πολιτιστικούς φορείς αλλά και καλλιτέχνες από το διεθνές στερέωμα.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δείτε τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα η Πρόεδρος κα Μαρία Χρισταρά με την ταμία κα Ασημίνα Οικονόμου Τσίγκα και το μέλος του ΔΣ κ Κωνσταντίνο Παπασταμόπουλο με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση του ιδρυτού του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος του αείμνηστου Νικόλαου Καλογερόπουλου.

Γνωρίστε περισσότερα για το τι προσφέρει στην Κορινθιακή κοινωνία και στις τέχνες το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα.

Από που αντλεί πόρους για τη λειτουργία του και την υλοποίηση των σπουδαίων εκδηλώσεων. Ποιοι συμμετέχουν ως χορηγοί στις εκδηλώσεις.

Μπορείτε να ενισχύσετε το έργο του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος; Όλα αυτά σε μία διαδραστική συνέντευξη τύπου με χιούμορ και ουσία, σε έναν χώρο φωτεινό και υπό το βλέμμα μιας χελώνας (κυριολεκτώ, δεν αστειεύομαι) που ήθελε κι εκείνη να μπει μέσα για να μετέχει σε όλο αυτό που συμβαίνει.

Μια ατμόσφαιρα που δεν μεταδίδεται μέσα από το βίντεο αλλά προσωπικά μου θυμίζει κάτι καθαρό, όμορφο και ελπιδοφόρο, κάτι από τα παιδικά μου χρόνια που ήταν σημαντικό να εξελίσσεται ένα παιδί για να γίνει σωστό και μορφωμένο μέλος μιας πιο ανθρώπινης κοινωνίας, με πρότυπα ικανά και καλόγουστα.

Αυτή η τέχνη την οποία στηρίζει το Καλογεροπούλειο δεν είναι απαραιτήτως η κλασική μουσική, μπορεί να είναι έργα πιο συνηθισμένα για το μέσο αυτί, όμως σίγουρα αφήνουν μια διαυγή επίγευση απόλαυσης και όχι αυτό το κατακάθι της σημερινής καλλιτεχνικής κατρακύλας ( ευτυχώς με πολλές εξαιρέσεις ). Είναι ένα αντίδοτο αν θέλετε σε όλα αυτά στα οποία είμαστε εκτεθειμένοι και επιρρεπείς θέλοντας και μη,  τα ακούμε, τα βλέπουμε και τα γουστάρουμε πολλές φορές, αλλά μετά τη junk διασκέδαση έχεις ανάγκη από κάτι προορισμένο από τη φύση για τέρψη, όπως μετά το junk food ένα πιάτο σπιτικό φαγητό ισορροπεί τον οργανισμό μας.