Πε. Μάι 2nd, 2024

Φωτιά στην Κορινθία: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Ξυλοκέριζα και Αθίκια (video-φώτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η ανατολική Κορινθία και επιχειρεί στην περιοχή σχεδόν το σύνολο των εναέριων πυροσβεστικών μέσων. Συνεχίζει να καίει η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας, για τρίτο εικοσιτετράωρο έχοντας προκαλέσει στο πέρασμά της εκτεταμένες ζημιές.

Με το πρώτο φως της μέρας τα εναέρια μέσα σηκώθηκαν ξανά για να ξεκινήσουν τις ρίψεις ώστε να σβήσουν τη μεγάλη φωτιά που καίει για τρίτο 24ωρο στην Κεχριές Κορινθίας.

Η φωτιά είναι πλέον σε ύφεση και η γενική εικόνα της κατάσταση είναι πολύ καλή. Από τη στιγμή που ξεκίνησαν τα εναέρια μέσα, κάνουν διαβροχή της περιοχής ώστε να καταφέρουν να ελέγξουν οριστικά την κατάσταση.

Στην περιοχή επιχειρούν από το πρωί 367 πυροσβέστες με 92 οχήματα, 15 πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ από αέρος συντρέχουν 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται κυρίως στις περιοχές Γαλατάκι και Ντράσα.

Συγκλονιστικές εικόνες από τη μεγάλη φωτιά που έκαιγε όλη νύχτα στα Αθίκια και Αλαμάνο, προκαλώντας μια πρωτοφανή οικολογική καταστροφή, αλλά και σε περιουσίες. Το πυροσβεστικό σώμα να κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την περιορίσει. Αυτήν την ώρα επιχειρούν 236 πυροσβέστες με 54 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρα τμήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας πραγματοποιούν ρίψεις νερού 6 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.