Σα. Μάι 4th, 2024

Φωτιά Σχίνος: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες θα δώσουν πυροσβέστες και εθελοντές στη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στον Σχίνο Κορινθίας. Ο οικισμός έχει εκκενωθεί, με τους Αστυνομικούς να έχουν απογορεύσει την κυκλοφορία. Ειδικότερα επιχειρούν πυροσβέστες από Πάτρα, Άργος, Ναύπλιο , Τρίπολη και 2 πεζοπόρα τμήματα από Αττική.Το πρωί θα επιχειρήσουν εναέρια μέσα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται: στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 87 πυροσβέστες με 28 οχήματα, τρία πεζοπόρα τμήματα και μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και εθελοντές πυροσβέστες.

Πριν από λίγα λεπτά, έφτασαν πεζοπόρα τμήματα από Πελοπόννησο και Αττική, ενώ συνεχώς σπεύδουν εθελοντές συμμετέχοντας στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Επί τόπου βρίσκονται η ομάδα ΔΙ.ΑΣ Κορινθίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κορινθίας Χαράλαμπος Τετράδης, η Διοικητής του ΑΤ Λουτρακίου Μάρθα Μυστακίδου και αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 54 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων ΜΕΤΠΕ.