Πα. Απρ 26th, 2024

Χανιά: Αστυνομικοί διέσωσαν μικρό σκυλάκι που βρισκόταν μόνιμα δεμένο σε ερημική περιοχή (εικόνες)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Χανιά: Αστυνομικοί διέσωσαν μικρό σκυλάκι που βρισκόταν μόνιμα δεμένο σε ερημική περιοχή

Τα μόνιμα δεμένα σκυλιά στο πουθενά είναι κάτι που γίνεται εδώ και 10ετίες στη χώρα μας. Σκυλιά δεμένα σε ερημιές, βουνά, χωράφια. Μόνα τους, συνήθως σε βαρέλια- εξ ου και η λέξη βαρελόσκυλα- ή σε πρόχειρα άθλια καταλύματα. Τα σκυλιά σκιάχτρα. Για να διώχνουν πουλιά, άλλα ζώα και να φυλάνε χωράφια και διάφορες καλλιέργειες. Συχνά ζουν με ένα κομμάτι ψωμί που τους πετάει, αν θυμηθεί, αυτός που τα έδεσε εκεί. Κάτω από τον ήλιο και τη ζέστη. Τη βροχή και τα χιόνια.
Τα όμορφα-κατά τα άλλα-νησιά μας είναι γεμάτα τέτοια σκυλιά, που κάποιος καταδίκασε σε βασανισμό και αργό θάνατο. Είναι παράνομο αυτό; Σύμφωνα με τη νομοθεσία ναι. Αλλά ποιος νόμος τηρείται σε αυτή τη χώρα για να τηρηθεί και αυτός; Πλάσματα που δεν ψηφίζουν είναι αυτά. Κατώτερα πλάσματα για τους πολλούς. Που λίγοι θέλουν να τα σώσουν και να τα απαλλάξουν από το μαρτύριό τους. Και να τους δώσουν μια πραγματική ζωή.
Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη από πιο παλιά, που σε κάθε ερημιά έβρισκες και ένα τέτοιο απελπισμένο πλάσμα. Οι ξένοι επισκέπτες ήταν οι πρώτοι που ξεκίνησαν τις καμπάνιες για να σωθούν αυτά τα σκυλιά, καθώς ήταν αδιανόητο αυτό που έβλεπαν. Για εμάς φυσικά ήταν κάτι φυσιολογικό. Κάποιοι στα νησιά μάλιστα το χαρακτήριζαν έθιμο. Ναι, όπως διαβάσατε. Έθιμο. Πολλοί τουρίστες υιοθετούσαν και υιοθετούν τέτοια ζώα.
Οι φιλοζωικές ομάδες αλλά και μεμονωμένοι ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι προσπαθούν να τα σώσουν ενημερώνοντας τον κόσμο, κάνοντας καταγγελίες και μπαίνοντας μπροστά σε τέτοια περιστατικά για να μη συνεχίζουν να υπάρχουν. Παρόλα αυτά σκυλιά σκιάχτρα υπάρχουν. Και αυτό είναι το εξοργιστικό.
Για ένα τέτοιο ζώο μας ενημερώνει Η προστασία των ζώων,Χανιά/Chania animal protection, το οποίο ευτυχώς σώθηκε.
Πρόκειται για τον Μπούμπη, όπως τον ονόμασαν οι αστυνομικοί του δήμου Πλατανιά, στα Χανιά Κρήτης, όπου μπήκε τέλος στο μαρτύριό του, χάρη στην άμεση επέμβαση του αστυνομικού Ματθαίου Ιγγλεζάκη, που έκανε αυτό που ορίζει η νομοθεσία.
Πριν από λίγες μέρες, περιπατητής ενημέρωσε τους εθελοντές της Προστασίας των ζώων, Χανιά, για ένα αλυσοδεμένο μικρόσωμο σκυλάκι σε ερημική περιοχή του δήμου Πλατανιά. Έγινε αμέσως καταγγελία από το Σύλλογο για το περιστατικό αυτό. Οι αστυνομικοί έψαξαν εκεί και το εντόπισαν. Ήταν τόσο φιλικό και ταλαιπωρημένο… Το πήραν μαζί τους στο αστυνομικό τμήμα.
Ταυτόχρονα αναζήτησαν και εντόπισαν τον κακοποιητή του και του βεβαίωσαν διοικητικό πρόστιμο ύψους 1000 ευρώ.
Ο Μπούμπης φιλοξενείται προσωρινά στο αστυνομικό τμήμα μέχρι να βρει νέα οικογένεια που θα τον αγαπήσει και θα του δώσει την αγάπη που στερήθηκε. Είναι μόλις 6 μηνών και 10 κιλά.
Αν θέλει κάποιος να ανοίξει το σπίτι του για αυτόν, ας επικοινωνήσει με το Σύλλογο
 Η προστασία των ζώων,Χανιά/Chania animal protection
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Πληροφορίες από: ertnews.gr

Πηγή: petpet.news