Δε. Μάι 6th, 2024

Χρήστος Μπριστογιάννης: Πρόταση κοινωνικής πολιτικής και ενίσχυσης υποδομών

Κοινοποίηση ειδήσεων

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

ΜΠΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ – ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΖΩΗΣ»

Ο προαστιακός σιδηρόδρομος που συνδέει την Κορινθία με την Αττική αποτελεί ένα σημαντικό μέσο μεταφοράς για εκατοντάδες συντοπίτισσες και συντοπίτες μας που διανύουν καθημερινά μεγάλες αποστάσεις για εργασιακούς λόγους. Ωστόσο, η χρήση αυτού του μέσου μεταφοράς συνεπάγεται μεγάλων δαπανών για τους εργαζομένους και τα νοικοκυριά τους. Τουλάχιστον 150€ σε έξοδα μετακινήσεων, ανά άτομο.

Η περιφέρεια της Πελοποννήσου, οφείλει να μεριμνήσει για τη κατάρτιση νέων σχεδίων στην ενίσχυση της εργασιακής κινητικότητας και να στηρίξει έμπρακτα τους εργαζομένους. Ως εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος, αλλά πρωτίστως ως εργαζόμενος που χρησιμοποιεί το εν λόγω μέσο, θα προτείνω την επιδότηση του κομίστρου του προαστιακού όσων διανύουν καθημερινά αυτή την διαδρομή για επαγγελματικούς λόγους. Μια τέτοια πρωτοβουλία έχει πολλά οφέλη.

Καταρχάς, η οικονομία των νοικοκυριών που εξαρτώνται από τον προαστιακό γίνεται πιο βιώσιμη. Με τη μείωση του κοστολογίου των μετακινήσεών τους, οι εργαζόμενοι θα έχουν περισσότερα χρήματα στη διάθεσή τους για άλλες βιοποριστικές ανάγκες, ενώ ταυτόχρονα θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία της Κορινθίας μέσω των δαπανών τους.Επιπλέον, αυτή η πρωτοβουλία συμβάλλει στην αποκέντρωση. Παρέχοντας οικονομικά κίνητρα στους εργαζομένους για να εγκατασταθούν στην Κορινθία αντί της Αττικής, η περιφέρεια ενισχύει τον πληθυσμό της και την τοπική ανάπτυξη, δημιουργώντας έτσι περισσότερες επιχειρηματικές ευκαιρίες και θέσεις εργασίας. Συνολικά, η πρόταση αυτή αποτελεί μια κερδοφόρα λύση τόσο για τους εργαζόμενους που χρησιμοποιούν τον προαστιακό όσο και για την περιφέρεια της Πελοποννήσου. Συμβάλλει στην οικονομική ευημερία και στην αειφόρο ανάπτυξη, κάτι που ωφελεί τόσο ατομικά τους πολίτες όσο και την τοπική κοινότητα.

Τέλος είναι απαραίτητη η σύνδεση των σταθμών σε κάθε δήμο του Νομού μας, με έτερα μέσα μαζικής μεταφοράς που επί της ουσίας θα συνδέουν τον εκάστοτε σταθμό με τα κέντρα των δήμων. Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει μέσο να σε μεταφέρει στους σταθμούς στο μεγαλύτερο έργο υποδομής στη Κορινθία.

ΥΓ: Η τιμή του κομίστρου στα 100 ευρώ το μήνα (50€ έξοδα βενζίνης για μετακίνηση στους σταθμούς) δεν είναι απόρροια του τιμοκαταλόγου της «Hellenic Train», αλλά επίτευγμα διεκδικήσεων των εργαζομένων, και του συλλόγου (Σ.Ε.Ε.Π – Σύλλογος Εργαζομένων Επιβατών Προαστιακού) που έχει συγκροτηθεί και που αγωνίζεται για τη ποιοτικότερη μετακίνηση μας ΑΔΙΑΚΟΠΑ. Αξίζουν συγχαρητήρια, και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

-Στις 8 Οκτωβρίου, ζητώ το δικαίωμα να γίνω η φωνή σας στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Το δικαίωμα αυτό δεν θα το καταχραστώ ποτέ.

Θα γίνουμε μαζί η αλλαγή που αξίζουμε.

Με εκτίμηση και σεβασμό,

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣΥποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ – ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΖΩΗΣ» Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής