Δε. Μάι 6th, 2024

Όλγα Κονομόδη-Θωμά: Οι εκλογές της 26ης Μαΐου είναι από τις πιο κρίσιμες στην ιστορία της πόλης μας.

Κοινοποίηση ειδήσεων

Συμπολίτες μου,

μετά από αρκετή σκέψη, πριν από λίγους μήνες έκανα μία συνειδητή επιλογή για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Όπως γνωρίζετε, αποφάσισα να είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την ανεξάρτητη δημοτική κίνηση «Συμμαχία Πολιτών », με επικεφαλής τον κ. Βασίλη Νανόπουλο.
Η επιλογή αυτή είχε τους λόγους της. Ποτέ δεν έκρυψα και δεν θα κρύψω τις ιδεολογικές μου πεποιθήσεις, οι οποίες, όσοι με γνωρίζουν λίγο περισσότερο, ξέρουν πως είναι κεντρώες. Όμως, οι αυτοδιοικητικές εκλογές, ιδιαίτερα δε του 1ου βαθμού, είναι το κατεξοχήν πεδίο όπου οι «κομματικές ταυτότητες» πρέπει να μένουν στην άκρη. Αυτό που προέχει αυτή την στιγμή για την Κόρινθο και τα χωριά μας είναι η σύνθεση και η ενότητα.
Είχα πάντοτε και έχω όρεξη να εργαστώ σκληρά για ορισμένους κοινούς σκοπούς μέσα από μία συλλογική προσπάθεια. Το σκέφθηκα καλά, στάθμισα όλες τις παραμέτρους και είπα ΝΑΙ, θα συμμετέχω!
– Αξίζει και θέλω να αφυπνίσω, με ατομικές και ομαδικές δράσεις, το αίσθημα «αγαπώ-στηρίζω τον τόπο μου» μέσα στο νου του κάθε συμπολίτη μου.
– Αξίζει και θέλω να αναδείξω στα δημοτικά όργανα τους προβληματισμούς και τα θέλω όλων των συμπολιτών μου, του αστικού ιστού και της περιφέρειας του Δήμου μας.
– Αξίζει και θέλω να συμβάλω στην ανάδειξη όλων των στρατηγικών πλεονεκτημάτων που έχει η πόλη μας, και είναι πάρα πολλά, σε επίπεδο πολιτιστικό, ιστορικό και τουριστικό.
– Αξίζει και θέλω να προσπαθήσω ώστε η Κόρινθος να «ανέβει στα μάτια» των συμπατριωτών μας σε όλη την Ελλάδα, και όχι μόνο.
Σημαντικότερο, όμως, για μένα είναι να δουλέψω στον χώρο τον οποίο γνωρίζω μία ζωή. Στην εκπαίδευση και στα παιδιά. Εκεί που κτίζονται οι επόμενες γενιές Κορινθίων, οι οποίοι πρέπει να μάθουν να αγαπούν την πόλη για να την υπηρετήσουν και να την αναδείξουν μελλοντικά.
Στην προσπάθεια αυτή θα ήθελα να είμαστε συνοδοιπόροι, αν είναι δυνατόν όλοι μαζί. Το αύριο είναι υπόθεση όλων μας, και όχι κάποιων λίγων και εκλεκτών!

Οι εκλογές της 26ης Μαΐου είναι από τις πιο κρίσιμες στην ιστορία της πόλης μας. Έχει καταστεί πλέον επιτακτική η ανάγκη να ξεφύγουμε από την στασιμότητα των πολλών τελευταίων ετών στη διοίκηση του Δήμου Κορινθίων, να εγκαταλείψουμε την παλαιάς κοπής νοοτροπία της εξυπηρέτησης των δικών μας και το δόγμα “δημαρχεία μόνο για την δημαρχεία”. Η παρακμή της πόλης μας κατά τα τελευταία έτη έχει δημιουργήσει την ανάγκη για νέα διοίκηση, με νέους ανθρώπους με φρέσκιες ιδέες και όρεξη για δουλειά, μία διοίκηση κοντά στους δημότες, με κοινωνικό πρόσωπο. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να λύσουμε τα ποικίλα προβλήματα, να κάνουμε πιο ανθρώπινη την καθημερινότητα στον Δήμο μας, να προστατεύσουμε αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη, με κριτήρια αξιοκρατικά και κοινωνικά.

Γνωρίζω τις αγωνίες των συνδημοτών μου, την αβεβαιότητά τους για όλους τους τομείς της ζωής τους. Ξέρω ότι θέλω και ότι μπορώ να ενώσω τις δυνάμεις μου μαζί τους για να λύσουμε όσα οι προηγούμενες διοικήσεις δεν ήθελαν ή δεν μπόρεσαν να επιλύσουν.

Πρέπει να πάρουμε την μεγάλη απόφαση να αλλάξουμε την ζωή μας.

ΟΛΓΑ ΚΟΝΟΜΟΔΗ-ΘΩΜΑ
Εκπαιδευτικός
Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Συμμαχία πολιτών» του υποψηφίου Δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου